Bobošíková se obořila na Nečase. Kvůli Bátorovi ho nazvala loutkou

25.02.2011 13:43

Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková poslala otevřený dopis premiéru Petru Nečasovi, v němž ho za výroky na adresu možného náměstka ministra školství Ladislava Bátory označila za mediokratickou loutku, která není schopna samostatně posoudit fakta.

Bobošíková se obořila na Nečase. Kvůli Bátorovi ho nazvala loutkou

Představitelka strany Suverenita Jana Bobošíková se ohrazuje proti štvavé a lživé kampani vůči Ladislavu Bátorovi, která se rozpoutala v souvislosti s jeho možným jmenováním do funkce náměstka ministra školství. Bátoru, který za Suverenitu kandidoval do Senátu, považuje za velmi vzdělaného a zásadového vlastence.

V otevřeném dopise Petru Nečasovi vytýká Bobošíková premiérovi výrok „Nedovedu si představit, že by se člověk s minulostí pana Ladislava Bátory stal náměstkem na ministerstvu školství". „Pokud jste to skutečně prohlásil, pak nejste demokratickým politikem, ale slabou mediokratickou loutkou, která není schopna samostatně posoudit fakta," obořila se Bobošíková na předsedu vlády.

Premiér by svá slova na Bátorovu adresu měl vzít zpět

Jako členka Českého svazu bojovníků za svobodu se zásadně ohrazuje proti tomu, aby byl Bátora označován za neonacistu. Národní strana, za níž v minulosti Bátora kandidoval, byla řádně zaregistrovanou politickou stranou a nikdy proti ní nebylo vedeno soudní řízení o zastavení činnosti. Navíc Ladislav Bátora kandidoval jako nečlen strany.

Bobošíková poukazuje na to, kolik dnešních členů parlamentu za ODS či ČSSD bylo před listopadem 1989 členem KSČ a nikomu to v v zastávání nejvyšších funkcí ve státě dnes nepřekáží. „Doufám, že si fakta ověříte a vezmete svá nehorázná slova na adresu Ladislava Bátory zpět. Uvědomte si, že jste ho veřejně diskvalifikoval jako demokraticky zvolený předseda vlády," upozornila Nečase šéfka Suverenity.

K věci:

Nečas Dobešovi zatrhnul plány na přijetí extremisty 

Dobešův náměstek: Jsem extremista. Odsoudil jsem romského zloděje 

Prohradní Bátora bude prvním náměstkem ministra Dobeše

Bátora bude kandidovat do Senátu za Suverenitu Bobošíkové 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…