Bohatí Romové zneužívají sociální dávky. Noviny jsou nekompromisní

07.04.2012 19:32

Vláda provádí masivní úsporná opatření a stát šetří doslova každou korunu, což ve společnosti vyvolává značné napětí. Je proto absurdní, že ze státní pokladny mizí obrovské sumy v podobě sociálních dávek. Informuje o tom deník Právo.

Bohatí Romové zneužívají sociální dávky. Noviny jsou nekompromisní
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Romové ve Varnsdorfu

Peníze určené na sociální pomoc v mnohých případech neplní své původní poslání. Podle Práva je pobírají i slušně zaopatřené rodiny, které se vyhýbají práci a tuto obživu ani nepotřebují.

Jak píše Právo, tyto rodiny se živí lichvou, která je ve zdejších poměrech bezpečným a atraktivním řemeslem. Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová pro deník Právo uvedla, že systém sociálních dávek je spletitý a nepřehledný.



Za to může štědrý stát

Podle jejích slov, se na Šluknovsko přistěhovalo množství tzv. nepřizpůsobivých díky štědrosti státu. Sociálně slabé riodiny pak nastěhovali do ubytoven různí podnikavci za extrémně vysoké nájemné a tímto způsobem se dostali k penězům určených pro chudé. Stát pak podle hejtmanky předražené nájmy bez problémů zaplatil.

Hejtmanka v rozhovoru pro Právo prohlásila, že ministerstvo práce a sociálních věcí tento systém doposud toleruje.

Sociální dávky se ale zneužívají i jiným způsobem. Romské rodiny například při dodávkách vody a energií požádají o největší zálohy a poté dostanou vyšší příspěvek na bydlení. Každý rok v prosinci pak dostávají přeplatky ze záloh, přičemž příspěvek zpátky nevrátí.

Podle informací Práva někteří nepřispůsobiví vymysleli i další způsob, jak se ke státním penězům dostat. Při narození dítěte prohlásí, že jeho otcem je nejstraší člen rodiny. Předpokládají totiž, že během krátké doby zemře a dítě pak bude dostávat sociální příspěvek jako nezaopatřené.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…