Březina (ČSSD): Primátor Svoboda zakrývá nepravdami svou nekompetentnost

19.03.2013 7:23

Reakce na výroky primátora Bohuslava Svobody pronesené v Otázkách Václava Moravce.

Březina (ČSSD): Primátor Svoboda zakrývá nepravdami svou nekompetentnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

V dnešním vysílání Otázek Václava Moravce se primátor Bohuslav Svoboda dopustil řady nepravdivých a ve svém důsledku i nebezpečných výroků na adresu zastupitele za ČSSD Karla Březiny. Jeho snaha svalit zodpovědnost za současné problémy s  tunelem Blanka a prodloužením smlouvy na Opencard na svého bývalého náměstka má pouze odvést pozornost od skutečných příčin problémů a poškodit ČSSD. Primátor tímto nekorektním způsobem zakrývá svoji nekompetentnost, což považují sociálně demokratičtí zastupitelé za odsouzeníhodné.

Koalice ODS a TOP 09 se dlouhodobě nachází v hluboké politické krizi, která vedení hlavního města doslova paralyzuje při výkonu všech svých povinností. Svoji neschopnost řešit problémy hlavního města Prahy se pokoušejí zakrýt jejich politizací a hledáním viníků na straně představitelů ČSSD. Dnešní nepodložená obvinění ze strany primátora Svobody, že zodpovědnost za současné problémy s financováním výstavby tunelu Blanka nese Karel Březina, jsou názorným příkladem manipulování s fakty. Zastupitelé za ČSSD jsou pevně přesvědčeni, že současná krize ohrožující termín dokončení Blanky je způsobena pouze současným vedení hlavního města Prahy, jmenovitě samotným primátorem Svobodou. „Příčinou všech současných problémů kolem Blanky je neschopnost současné Rady města, a to především jejích členů za ODS. Primátor není schopen komunikovat a hledat věcná řešení. Pouze se schovává za domnělou kategorizaci, jejímž cílem má být prověření, zda dosud zaplacené faktury byly zaplaceny správně. Ve skutečnosti však není ochoten přijmout odpovědnost a schválit splacení dluhů. Jediným poškozeným pak budou Pražané, protože pokud nebude stavba pokračovat dle původního harmonogramu, dokončení se zdrží nejméně o rok. Výrok primátora Svobody, že jsem to byl já, kdo ztratil rok při řešení problému Blanka, proto považuji za nestoudný, nepravdivý a zakrývající skutečnost, že je to právě primátor Svoboda, kdo v celé záležitosti minimálně rok nic neudělal,“ vyjádřil se k tvrzením primátora Svobody sociálně demokratický zastupitel Karel Březina.

Primátor Svoboda dnes také řekl, že prodloužení smlouvy se společností Haguess za podmínek dojednaných radní pro IT Evou Vorlíčkovou, která bude hlavní město stát bezmála 80 milionů korun, bylo výhodnější než podmínky vyjednávané bývalým náměstkem primátora Karlem Březinou. ČSSD však od počátku projekt kritizovala a upozorňovala, že novou smlouvou se celý projekt dále prodraží. „Primátor Svoboda chce pouze odvést pozornost od skutečnosti, že smlouva je nevýhodná, že byla podepsána bez výběrového řízení a že dnes ani nevíme, s kým je vlastně podepsaná, protože si nikdo neověřil vlastnickou strukturu dodavatele. Za její podpis pak nese zodpovědnost v podstatě celá Rada, včetně pana primátora. Odmítám proto, aby mne s celou záležitostí spojoval, protože jsem to nebyl já, kdo tuto nevýhodnou smlouvu předložil a schválil. Na čtvrtečním Zastupitelstvu hlavního města Prahy také navrhnu bod Informace Rady o stavu projektu Opencard a doufám, že jeho zařazení primátor a koalice schválí a že všechny potřebné údaje zastupitelům bez otálení předloží,“ zdůraznil Karel Březina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…