Britský premiér přitvrzuje. Chce útočit na Islámský stát v dalších dvou zemích

27.07.2015 18:20

Britský premiér David Cameron oznámil, že je připraven spustit nálety na Sýrii a Libyi, aby tak zabránil dalším útokům v ulicích Velké Británie. Řekl tak v průběhu své návštěvy v Indonésii. Informuje agentura Reuters.

Britský premiér přitvrzuje. Chce útočit na Islámský stát v dalších dvou zemích
Foto: archiv
Popisek: Britský premiér David Cameron

Cameron dnes při příletu do Indonésie oznámil novinářům, že je připraven letecky zaútočit na Islámský stát v Sýrii a Libyi, ve snaze zabránit dalším teroristickým útokům na území Velké Británie. Islámský stát popsal jako „kult smrti“.

„Pokud existuje hrozba Británii či lidem na jejích ulicích,... jsme schopni ji zastavit, když proti ní včas zakročíme,“ řekl Cameron a dodal: „Jako premiér bych vždy preventivně zakročil a je jedno, jestli hrozba přichází z Libye, Sýrie nebo odkudkoliv odjinud.“

Cameron se měl na svojí návštěvě setkat i s indonéským prezidentem Jokoem Widodem a měli spolu probírat společnou strategii obou zemí v boji proti Islámskému státu.

V Británii je hrozba Islámského státu aktuálním tématem po teroristickém útoku v Tunisu, kdy zemřelo 30 britských turistů a ke kterému se přihlásil Islámský stát. Od minulého srpna v Británii také panuje druhý nejvyšší stupeň možnosti teroristických útoků na domácí půdě.

Británie se již účastní náletů na pozice Islámského státu v Iráku a Cameron chce získat podporu parlamentu v jeho snažení rozšířit tyto nálety i na území Sýrie i Libye.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …