Budvar získal Výroční ceny 2012 od České a moravské pivovarnické akademie

05.03.2013 13:25

Česká a moravská pivovarnická akademie udělila minulý týden Výroční ceny za rok 2012 celkem v 17 kategoriích. V kategorii pivovarů s ročním výstavem nad 500 000 hektolitrů zvítězil Budějovický Budvar, n.p. Ve stejný den vyhlásil odborný měsíčník Pivo, Bier & Ale Výroční ceny 2012. Vítězem v kategorii „Nejpůsobivější nová pivní sklenice“ se stala kolekce pivního skla pro značku Budweiser Budvar, kterou vytvořil významný český designér Rony Plesl.

Budvar  získal Výroční ceny 2012 od České a moravské pivovarnické akademie
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

České Budějovice, 5. března 2013 –  Budějovický Budvar, n.p., získal v minulém týdnu dvě významná ocenění. Česká a moravská pivovarnická akademie (dále jen ČMPA) vyhlásila výsledky hlasování svých členů a celkem v 17 kategoriích přidělila Výroční ceny  2012. V kategorii „Pivovary s výstavem nad 500 000 hektolitrů“ se vítězem stal Budějovický Budvar, n.p.

Ve stejný den vyhlásil své Výroční ceny 2012 v také odborný měsíčník Pivo, Bier & Ale. V kategorii „Nejpůsobivější nová sklenice roku 2012“ zvítězila série sklenic pro značku Budweiser Budvar. Nová řada skla pro značku Budweiser Budvar se ve restauracích začala objevovat loni v srpnu a představuje patrně nejucelenější řadu pivního skla v České republice. Zahrnuje pohár na nožce, klasické pivní sklenice a džbánky s uchem ve zcela jednotném designovém konceptu. Autorem designu nových sklenic pro Budweiser Budvar je Rony Plesl, přední český designér, sochař a držitel ceny Grand Czech Design. Výrobcem pak je známý dodavatel nápojového skla SAHM.

“Obou Výročních cen si velmi vážíme a chápeme je jako významné ocenění práce všech lidí z Budějovického Budvaru, kteří se loni podíleli na relizaci projektu nových sklenic, dbali o dlouhodobé udržování vysoké kvality budvarského piva a přispěli k dosažení dobrých obchodních výsledků v loňském roce. Naše zvláštní poděkování pak patří panu Ronymu Pleslovi za vynikající kreativní řešení nových sklenic,” říká Petr Samec, tiskový mluvčí Budějovického Budvaru.

Budějovický Budvar, n.p. vystavil v roce 2012 celkem 1 340 000 hektolitrů piva, což znamená meziroční zvýšení produkce o téměř 2 %. Pivovaru se dařilo jak v zahraničí, kde se podařilo prodat nejvíce piva v historii podniku, tak i na domácím trhu. Na nárůstu prodeje se výrazně podílel světlý ležák Budweiser Budvar, který je vlajkovým produktem pivovaru a jehož prodej vzrostl o 5 %. V loňském roce došlo i k významnému navýšení tržeb asi o 100 miliónů Kč, tedy o 5 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …