Bývalý fotbalový boss Chvalovský už není stíhán. Díky amnestii

03.04.2013 16:00

Městský soud v Praze ve středu amnestoval bývalého fotbalového bosse Františka Chvalovského a další čtyři podnikatele, kteří byli obžalováni v rozsáhlé kauze úvěrových podvodů z konce 90. let. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Bývalý fotbalový boss Chvalovský už není stíhán. Díky amnestii
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

"Informace byla poskytnuta právnímu zástupci jednoho z obžalovaných telefonicky a podle ní došlo k zastavení trestního stíhání všech pěti obžalovaných, na písemné vyhotovení usnesení se musí ještě počkat," uvedl advokát Michal Filip, který v kauze zastupuje Ladislava Filipa.

Kromě něj a Chvalovského se novoroční pardon Václava Klause týká i Zdeňka Mezery, Miloslava Brodackého a Petra Francla. Mluvčí pražského městského soudu Markéta Puci Aktuálně.cz řekla, že skutečně dnes o amnestii ve Chvalovského případě rozhodli, nechtěla ale komentovat, jaký verdikt vynesli. "Nemůžeme sdělit výsledek, až bude doručen účastníkům," uvedla Puci.

O případu se rozhodlo až nyní, protože soudce městského soudu Kamil Kydalka, který měl kauzu na starosti, se kvůli amnestii obrátil na Ústavní soud. Ten ale jeho stížnosti nakonec nevyhověl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…