ČD: Na trati Lovosice – Teplice v Čechách se objeví historická vozidla

22.04.2013 20:08

Den otevřených dveří pořádá na stavbě dálnice D8 v Českém středohoří Ústecký kraj v sobotu 27. dubna. Návštěvníci rozestavěné části dálnice nad Prackovicemi nad Labem můžou k dopravě na místo stavby využít běžné vlakové spoje ČD od Ústí nad Labem, Lovosic a od Teplic v Čechách. V Prackovicích nad Labem a v Dobkovičkách totiž pro ně bude připravena kyvadlová autobusová doprava, která je zaveze až k samotné stavbě dálnice.

ČD: Na trati Lovosice – Teplice v Čechách se objeví historická vozidla
Foto: red
Popisek: ČD - logo

 

„České dráhy nasadí historická vozidla na pravidelné vlaky na trati z Lovosic do Teplic v Čechách a na zajištění jízdy jednoho páru vlaku na tzv. Švestkové dráze,“ uvedl Daniel Jareš, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Ústí nad Labem. V sobotu 27. dubna se tak cestující můžou svézt vozidly řady 830 a 831 s jedním přívěsným vozem. 
 
Zvláštní vlak na Švestkové dráze vyjede v 8:25 z Mostu a do Lovosic přijede v 9:41 hodin. Zastaví v Bělušicích, Libčevsi, Třebívlicích, Podsedicích, Dlažkovicích, Třebenicích městě, Třebenicích, Čížkovicích a Sulejovicích. Po příjezdu do Lovosic souprava pojede jako pravidelný vlak 16106 s odjezdem z Lovosic v 10:03, z Teplic v Čechách pojede na vlaku 16109 s odjezdem ve 12:34, z Lovosic na vlaku 16110 s odjezdem ve 14:03 a vrátí se z Teplic v Čechách na vlaku 16113 s odjezdem v 16:34. Ve stanici Úpořiny při pravidelném křižování vlaků se tento den setkají každé dvě hodiny dvě generace vozidel, modernizované motorové jednotky Regionova a historické motorové vozy 830 a 831 (bývalé M 262). Po vlaku 16113 bude tato souprava pokračovat jako zvláštní vlak z Lovosic v 18:10 po Švestkové dráze zpět do Mostu, kam dorazí večer v 19:31 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…