ČRo Plus – už zase štvavé vysílání z pražských Vinohrad

28.01.2016 15:58

Na veřejnoprávních vlnách, konkrétně ve vysílání rozhlasové stanice Čro Plus, přibývá propagandistických metod. Tvrdí to mediální analytik Radim Hreha, který se podivuje nad tím, jak novinář Jiří Leschtina z Bakalovy pravdoláskařské stáje nálepkuje lidi, kteří podporují či jen chápou prezidenta Miloše Zemana.

ČRo Plus – už zase štvavé vysílání z pražských Vinohrad
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Totalitní propagandisté se pokoušeli veřejnost odradit od poslechu vysílání rozhlasových stanic placených kongresem Spojených států – Hlas Ameriky, Svobodná Evropa – mimo jiné i nálepkováním obsahu jejich vysílání. Jedním z „přesvědčivých“ produktů těchto elitních nadlidí byl termín štvavé vysílání, resp. štvavé stanice.

Přisluhovači režimu všech typů si záhy toto klišé osvojili. Zejména pedagogové byli, jako v každé době společensky odpovědní. Nicméně důsledkem jejich snažení, byl nárůst poslechovosti i oblíbenosti „štvavých stanic“ mezi tehdejšími studenty. Ideologicky nezaslepení posluchači tak záhy pochopili, že tzv. štvavé stanice uvádějí na pravou míru virtuální realitu produkovanou totalitními „neštvavými“ médii.

Pravdoláskaři se v propagandistickém tažení nezastaví před ničím

Poslední dobou se zdá, že management veřejnoprávního rozhlasu v kolaboraci se společensky odpovědnou vyspělou Radou Českého rozhlasu se rozhodl éru štvavého vysílání v éteru připomenout. Ve vysílání stanice ČRo Plus totiž toleruje nárůst standardních propagandistických metod. Jedná se o nálepkování lidí, kteří podporují, chápou či neodsuzují prezidenta republiky Miloše Zemana, nejnověji dnes, a to už jako polofašisty z autorské dílny Jiřího Leschtiny.

Tento reprezentant Bakalovy Ekonomie zřejmě naznačuje, že interní i externí pravdoláskaři se ve svém propagandistickém tažení proti části veřejnosti nezastaví před ničím. Doposud totiž používali termín nahnědlí, který však mohl mít rasový podtext – Kreolové či Romové. Možná že se můžeme „těšit“ na retronálepky jako fašisté, gestapo či snad i abwehr. Nicméně ty proputinovské jsou kvůli objemu jeho majetku jaksi důvěryhodnější.

Radim Hreha je mediální analytik, bývalý ředitel Slovenské televize

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …