ČRo Plus – už zase štvavé vysílání z pražských Vinohrad

28.01.2016 15:58

Na veřejnoprávních vlnách, konkrétně ve vysílání rozhlasové stanice Čro Plus, přibývá propagandistických metod. Tvrdí to mediální analytik Radim Hreha, který se podivuje nad tím, jak novinář Jiří Leschtina z Bakalovy pravdoláskařské stáje nálepkuje lidi, kteří podporují či jen chápou prezidenta Miloše Zemana.

ČRo Plus – už zase štvavé vysílání z pražských Vinohrad
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Totalitní propagandisté se pokoušeli veřejnost odradit od poslechu vysílání rozhlasových stanic placených kongresem Spojených států – Hlas Ameriky, Svobodná Evropa – mimo jiné i nálepkováním obsahu jejich vysílání. Jedním z „přesvědčivých“ produktů těchto elitních nadlidí byl termín štvavé vysílání, resp. štvavé stanice.

Přisluhovači režimu všech typů si záhy toto klišé osvojili. Zejména pedagogové byli, jako v každé době společensky odpovědní. Nicméně důsledkem jejich snažení, byl nárůst poslechovosti i oblíbenosti „štvavých stanic“ mezi tehdejšími studenty. Ideologicky nezaslepení posluchači tak záhy pochopili, že tzv. štvavé stanice uvádějí na pravou míru virtuální realitu produkovanou totalitními „neštvavými“ médii.

Pravdoláskaři se v propagandistickém tažení nezastaví před ničím

Poslední dobou se zdá, že management veřejnoprávního rozhlasu v kolaboraci se společensky odpovědnou vyspělou Radou Českého rozhlasu se rozhodl éru štvavého vysílání v éteru připomenout. Ve vysílání stanice ČRo Plus totiž toleruje nárůst standardních propagandistických metod. Jedná se o nálepkování lidí, kteří podporují, chápou či neodsuzují prezidenta republiky Miloše Zemana, nejnověji dnes, a to už jako polofašisty z autorské dílny Jiřího Leschtiny.

Tento reprezentant Bakalovy Ekonomie zřejmě naznačuje, že interní i externí pravdoláskaři se ve svém propagandistickém tažení proti části veřejnosti nezastaví před ničím. Doposud totiž používali termín nahnědlí, který však mohl mít rasový podtext – Kreolové či Romové. Možná že se můžeme „těšit“ na retronálepky jako fašisté, gestapo či snad i abwehr. Nicméně ty proputinovské jsou kvůli objemu jeho majetku jaksi důvěryhodnější.

Radim Hreha je mediální analytik, bývalý ředitel Slovenské televize

reklama

autor: jih

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…