ČSSD nyní dluží miliardy švýcarské firmě, říká Altner

10.05.2010 17:11

Podle právníka Zdeňka Altnera dluží ČSSD miliardy, které měla zaplatit jemu, nyní švýcarské firmě. Sociální demokracie to ale popírá.

ČSSD nyní dluží miliardy švýcarské firmě, říká Altner

Právník Zdeněk Altner pomohl sociální demokracii u Ústavního soudu obhájit právo na její sídlo - Lidový dům v centru Prahy. Od té doby se domáhá své odměny za vyhraný spor. Altnerovy pohledávky podle jeho slov nyní převzala švýcarská společnost H-Holding AG. Podle právníka jde ve sporu již o  24 miliard korun. ČSSD ale tvrdí, že pouze o 18,5 milionu.

"Moje pohledávky přešly na švýcarskou firmu, mně už půjde pouze o náhradu škody ze strany českého státu," řekl pro server iDNES.cz Altner. Uvedl, že i podstatnou část svého nároku na odškodnění převede na některou z mezinárodních charitativních organizací a jemu osobně bude stačit pouze deset procent z toho, co na České republice vysoudí.

Altner pomohl, teď chce odměnu

Ve věci jde o to, že Altner sociálním demokratům zásadně pomohl, když u Ústavního soudu zajistil, aby právě členové této strany mohli být zapsáni do orgánů společnosti Cíl, které patří sídlo strany v centru Prahy. ČSSD pomohl majetek, který s jeho pomocí získala, aby se finančně postavila na nohy.

Právník je ale přesvědčen o tom, že sociální demokraté nedodrželi smlouvu, kterou s ním uzavřel tehdejší šéf strany Miloš Zeman a řádně mu nezaplatili. Měl prý inkasovat mimo jiné provize z budoucích pronájmů majetku strany i z jeho případného prodeje.

"Celkově jde, včetně úroků, už o více než dvacet miliard korun," tvrdí Altner, jehož pohledávku ale podle něj získal švýcarský H-Holding AG. Vlastníka.

Více čtěte:

Cena kampaně? ČSSD i ODS po volbách prozradí, kolik stála

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…