ČT odhaluje kličky politiků u soudu. Hrají si prý na nemocné

02.12.2012 22:14

V poslední době se ukázala celkem častou praktika, kdy politik nedorazí k výslechu kvůli údajné nemoci. Podle ČT ale například Martin Barták, který se právě takto omluvil, byl víkend předtím na tenisovém turnaji a vypadal zdravě.

ČT odhaluje kličky politiků u soudu. Hrají si prý na nemocné
Foto: wikipedie.cz
Popisek: Bývalý ministr obrany Martin Barták

Alexandr Novák, Tomáš Pitr, Martin Barták. Nejen ti odsouvají výslechy u svých případů, protože jsou údajně nemocní. „Takové věci jsme zaznamenali u skupinových věcí,“ uvedl v pořadu 168 hodin na ČT odborník na právo Miroslav Mucha. Pokud jde tedy o větší případ, často nejprve onemocní jeden obvinění, po doléčení onemocní druhý a tak dále.

„V drtivé většině případů jsou tyto žádosti účelové,“ myslí si prestižní advokátka Klára Slámová. „Určitě by to neprošlo tzv. normálním klientům,“ dodala. Jako příklad uvedla jednoho svého klienta, který dvakrát nepřišel k výslechu, a přestože nešlo o účelové vyhýbání, doplatil na to. „Potřetí si pro něj přišli, sebrali ho a zadrželi ho,“ popsala.

Opačný případ ale uvedl státní zástupce Dušan Táborský. V červenci už mohlo skončit vyšetřování kolem exministra Martina Bartáka. Jenže k výslechu do Ostravy dorazil jen dvakrát a jinak se vždy omluvil.

Víkend před listopadovým termínem však Barták seděl v hale a sledoval Davis Cup. „Čekáme na měsíc prosinec, aby byl dokončen výslech. Jestli dorazí, nevím,“ krčil rameny Táborský. „Vyvolává to dojem, že je to účelové vyhýbání,“ okomentovala Bartákův případ i Slámová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…