Černochová (ODS): Politruci nemají ve školách co dělat

13.02.2013 8:51

Důvody, proč se KSČM snaží kontrolovat školství, se totiž zdají být zcela jasné například vzhledem k perverzním názorům komunistické poslankyně Marty Semelové, která se opakovaně staví na obranu vrahů jako hrdinů a obviňuje polistopadové a demokratické vlády z překrucování historie. Ne, to opravdu ne. KSČM se nesmí ani začít pokoušet přepisovat pravdu. Placky se vzkazem pro Václava Sloupa „odstupte a styďte se“ to vystihují naprosto přesně.

Černochová (ODS): Politruci nemají ve školách co dělat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová na kongresu ODS

Spojenectví sociálních demokratů a komunistů, jakkoli je v některých krajích silné, nemůže přepsat tragickou historii, kterou komunismus vypálil do životů statisíců Čechoslováků. Snahu KSČM drát se po pozicích, které rozhodují o školství, a setrvávat na nich přes odpor tisíců lidí, si ale nemůžu vysvětlit jinak. Zcela proto souhlasím s třemi tisícovkami obyvatel Karlovarského kraje, kteří podepsali petici za odvolání politruka Václava Sloupa z postu náměstka hejtmana pro školství.

Před několika dny jsem v Poslanecké sněmovně navrhla, aby se smutný den upálení Jana Palacha počítal mezi významné dny České republiky. Z řad KSČM vyvanula tradiční mrazivá reakce. V jejím světle je o to důležitější, aby Václav Sloup, ani žádný jiný komunista nikdy za školství nezodpovídal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…