Červíček představil svůj koncept: Od Nového roku více policistů v ulicích

30.12.2012 18:51

Až o 600 policistů více by se příští rok mělo pohybovat v terénu. Naopak vedení policie čeká personální zeštíhlení, vedoucích funkcí bude přibližně o pětinu méně. Na této nové koncepci se podílel policejní prezident Martin Červíček spolu s krajskými policejními řediteli.

Červíček představil svůj koncept: Od Nového roku více policistů v ulicích
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

 

„Týká se to dopravní policie, kriminální policie, pořádkové policie. Jestliže pan policejní prezident řekl, že se to bude týkat více než 600 lidí, tak se to projeví,“ uvedl pro Český rozhlas ministr vnitra Jan Kubice.

„Dělali jsme veškeré změny tak, abychom zajistili policejní činnost v roce 2013. Snaha je určitým způsobem předislokovat místa v různých štábních a řídících strukturách,“ prohlásil Červíček. Hlavní snahou prý bylo především co nejvíce zefektivnit práci policistů a to tak, aby to sami lidé poznali.

Policejní odbory koncept schvalují

Chystané změny vítají i policejní odbory. „Mění se struktura uvnitř a nemění se žádným plošným způsobem, ale že se ubírá něco málo na řízení a že nebyly postiženy nové menší kraje, kde v předchozí době hrozilo plošné škrtnutí,“ souhlasí postupem Červíčka šéf Nezávislého odborového svazu policie Milan Štěpánek. Nárůst několika set policistů se má projevit především v menších krajích, například na Vysočině či ve Zlínském kraji.

Cílem nové koncepce je i zajistit, aby se policistům zjednodušila práce s administrativou, konkrétně s podáváním hlášení, a ušetřený čas věnovali raději tam, kde jsou podle Červíčka skutečně zapotřebí – v terénu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: nem

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…