České Budějovice: Britské centrum slaví dvacetiny

18.03.2012 8:30

Britské centrum, sídlící v českobudějovické Krajinské ulici č. 2, vzniklo v březnu 1992 jako regionální středisko Britské rady v Praze s níž dodnes úzce spolupracuje. V současné době je již deset let součástí Jihočeské univerzity a podporuje jej Jihočeský kraj i statutární město České Budějovice. Doposud je to jediné středisko v Jihočeském kraji, které poskytuje ojedinělý servis v oblasti výuky anglického jazyka.

České Budějovice: Britské centrum slaví dvacetiny
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Kromě anglické knihovny se sedmnácti tisíci  knihami a zvukovými nahrávkami, nabízí i metodické semináře a přednášky v anglickém jazyce, anglické večery, jazykové kurzy, testování jazykové úrovně  a mezinárodní jazykové zkoušky University of Cambridge pro všechny věkové kategorie. Vysokou kvalitu zkoušek Britského centra garantuje Britská rada v Praze. Za dobu své existence tady skládalo zkoušky tisíce lidí, vloni jich bylo například 610 a jeho kvalitních služeb využívá každoročně tisíce návštěvníků. Ti se mohli osobně setkat se čtrnácti velvyslanci, kteří toto prestižní centrum navštívili.

Dvacáté výročí se v březnu 2012 nese v cyklu přednášek, hudebního vystoupení skupiny The Beatles Revival a Dne otevřených dveří. Zájemci se mohou hlásit na www.briskecentrum.cz

„Snažíme se zpřístupnit své prostory všem zájemcům o angličtinu, proto také většinu přednášek a seminářů poskytujeme zdarma,“ dodala Ivana Šamalíková, vedoucí centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …