Chalánková (TOP 09): Důstojný život spoluobčanů

27.05.2011 19:18

Na pozvání poslance Rudolfa Chlada proběhla návštěva Jitky Chalánkové v Karlovarském kraji. Cílem osobní návštěvy v bytech a chalupách sociálně slabých spoluobčanů v regionu Teplá byla diskuse o podmínkách k důstojnému životu a možnostech začlenění do společnosti.

Chalánková (TOP 09): Důstojný život spoluobčanů

Ve čtvrtek 19. května 2011 se zúčastnili poslanci Parlamentu ČR Jitka Chalánková, místopředsedkyně výboru pro sociální politiku, a Rudolf Chlad za Karlovarský kraj návštěvy rodin a komunit sociálně slabých spoluobčanů v regionu Teplá. Přímo v jejich bytech a chalupách mluvili o jejich potížích při získávání práce, dopravě dětí do školy, cestách na úřady, za nákupy apod.

Zcela rozdílné podmínky k životu mají sociálně slabí na vesnici a ve městě. Těžko se hledají výhody odlehlých míst k životu, i když něco málo se najde. Tato návštěva byla jakýmsi předkolem k jednání, které proběhne za přítomnosti vládní zmocněnkyně pro lidská práva paní Moniky Šimůnkové 10. června na Úřadu vlády.

Společně budeme hledat systém, který by umožnil těmto spoluobčanům důstojný život a začlenění do společnosti. Nikoho nemůžeme nutit se k tomuto procesu připojit, tito občané musí sami chtít a řekl bych po návštěvě v Teplé, že většina z nich má zájem a snahu a menší části se i daří. Důkazem toho byla poslední zastávka v osadě Dobrá Voda, kde bylo již mnohé prakticky vykonáno zásluhou o.s. Český západ, a je to na první pohled vidět. Návštěvu připravila předsedkyně místní organizace TOP 09 v Teplé paní Ivana Jančarová, která celý den poslance doprovázela. Až večer odvezla paní poslankyni Chalánkovou zpět do Prahy.

Více:
Řápková (ODS): Smyslem mého návrhu je omezit zneužívání sociálních dávek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…