Chtěl střílet Romy, teď chce za TOP 09 na radnici

14.08.2010 6:04

Bývalý místostarosta ostravských Mariánských Hor a Hulváků Jiří Jezerský si kdysi hrál na akčního hrdinu, který svět zbaví Romů. Teď zahodil pomyslnou zbraň a kandiduje za TOP 09.

Chtěl střílet Romy, teď chce za TOP 09 na radnici

"Vystavte mi potvrzení, že mohu mít střelnou zbraň a že mi dáváte svolení, abych to vystřílel, a já to půjdu udělat," řekl Jezerský podle nahrávky jednoho ze svědků na jednání ostravského zastupitelstva v souvislosti s kolonií Bedřiška.

Jeho výroky se zabýval i soud, nakonec ho ale soudkyně Jana Bochňáková zprostila viny. Věty na nahrávce označila za "nadsázku". To bylo před třemi lety.

Z rasisty lídrem

Teď je tu Jezerský znovu, tentokrát jde jako lídr TOP 09 v Ostravě do komunálních voleb. Stáhněte ho, volají romští aktivisté.

"Pan Jezerský kandiduje za TOP 09. Jako místostarosta přitom vynikl nesnášenlivými výroky proti Romům. Takové výroky nejsou vizitkou pro seriózní civilizovanou státotvornou stranu," stěžoval si Týdnu.cz Kumar Vishwanathan, který se ostravským Romům věnuje.

Je nevinný, naopak se o Romy zajímá

"Jiří Jezerský je skutečně lídrem TOP 09 v Ostravě - Mariánských Horách," potvrdil mluvčí strany Jan Jakob. O soudu prý v partaji ví a Jezerského plně podporují. "Okresní soud v Ostravě ho v hlavním líčení zprostil obžaloby, což následně potvrdil i Krajský soud v Ostravě," naznačil Jakob, že je Jezerský pro TOP 09 bez viny.

"Navíc letos uspořádal kurz šití pro romské ženy a výsledek jejich práce poveze v září na mezinárodní přehlídku romských krojů do Řecka," dodal Jakob.

Čtěte:

Svědectví: V zatopené Raspenavě škodí Romové a Červený kříž

Čunek: Romy je potřeba k práci přivést. Nemají pracovní návyky

Romové volí ČSSD, slíbila jim za každý hlas stokorunu

Odstraňte Ladu ze škol, byl rasista, volají Romové

Foto: radio.archiv.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…