Čistý zisk bank letos klesl o 840 milionů. Na kolik si přesně přišly?

31.08.2014 15:44

Tuzemským bankám a spořitelnám klesl v prvním pololetí souhrnný čistý zisk meziročně o 840 milionů na 35,9 miliardy korun. Vyplývá to z dat, která zveřejnila Česká národní banka. Bilanční suma sektoru ke konci června činila 5,27 bilionu korun, což je proti konci roku nárůst o 129 miliard Kč.

Čistý zisk bank letos klesl o 840 milionů. Na kolik si přesně přišly?
Foto: Hans Štembera
Popisek: peníze, ilustrační foto

Z největších bank Komerční bance v pololetí stoupl konsolidovaný čistý zisk meziročně o 1,2 procenta na 6,4 miliardy korun, České spořitelně se snížil o 4,6 procenta na 7,78 miliardy korun, Raiffeisenbank o 17 procent na miliardu korun. ČSOB zisk vzrostl o pět procent na 7,2 miliardy Kč.

Zisk z finanční a provozní činnosti všem bankám klesl meziročně o 805 milionů na 86,2 miliardy korun. Úrokové výnosy vzrostly o 1,3 miliardy na 78,9 miliardy korun. Výnosy z poplatků a provizí se meziročně zvýšily o 34 milionů na 24,1 miliardy korun.

Celkový počet zaměstnanců v bankách stoupl v prvním pololetí o 30 lidí na 40.295. Na českém finančním trhu působilo 45 bank, poboček zahraničních bank a stavebních spořitelen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …