Cvalín (KSČM): Banderovcům se kolaborace s nacismem nakonec vyplatila

18.04.2015 7:32

Jak dlouho ještě budeme zavírat oči nad tím, co se děje na Ukrajině?

Cvalín (KSČM): Banderovcům se kolaborace s nacismem nakonec vyplatila
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Jak se bude na Ukrajině slavit 9. května „Den vítězství nad nacismem“, když ukrajinský parlament z uplynulého týdne dal schváleným zákonem  do stejné roviny nacismus a komunismus a přiznal de facto banderovcům, kteří kolaborovali s nacismem, status „bojovníků za nezávislost“ a tím jim mimo jiné například zajistil i sociální záruky?

Jen pro připomenutí. Na vypracování tohoto zákona se podílel i syn vrchního velitele UPA Jurij Šuchevyč. Ukrajinská povstalecká armáda se podílela na masakrech Čechů na Volyni, Sovětů, Židů, Cikánů a Poláků!

Ukrajina dává do stejné roviny nacismus a komunismus a tím pádem uráží nejen oběti z řad Rudé armády, ale i všechny ostatní oběti nacismu. Dále Ukrajina vzdává významnou poctu ukrajinským spolupracovníkům s nacismem a snaží se tím přepisovat historii. To je ta „demokracie“, kterou Západ na Ukrajině podporuje? Většině evropských států nevadí, že se pomalu začíná přepisovat historie? Jen podotýkám, že se nenápadné, avšak účelné přepisování historie sporadicky začíná objevovat i v České republice.

Co čeká veterány druhé světové války žijící na Ukrajině, kteří bojovali na straně Rudé armády? Budou se jim banderovci krutě mstít za to, že přispěli k porážce nacismu?

Jak dlouho ještě budeme zavírat oči nad tím, co se děje na Ukrajině? Ukrajina se bude ještě více radikálně vyvíjet a pokud Evropská unie nedá od Ukrajiny takzvaně ruce pryč, tak bude Evropa zcela jiná, než ji známe doposud.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: KSČM

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…