Další kandidát LIDEM na ministra dopravy bude nestraník

19.11.2012 14:30

V úterý kolem poledne se sejdou špičky vládní koalice kvůli problému s obsazením postu ministra dopravy. Strana LIDEM má podle jejího místopředsedy Jiřího Rusnoka nového nestranického kandidáta. Informuje o tom deník Právo na svém serveru.

Další kandidát LIDEM na ministra dopravy bude nestraník
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

Původně měl na dopravě být Robert Vacek, náměstek vicepremiérky Karolíny Peake. Nakonec se ale o post nehodlá ucházet. LIDEM proto podle Rusnoka vybrala už jiného kandidáta. „Je to člověk, který se v oboru dopravy pohybuje dlouhodobě a problematiku zná,“ uvedl Rusnok pro Právo. Konkrétní jméno ale neprozradil.

Na Ministerstvu dopravy bude nejspíš někdo mimo stranu LIDEM

Ve vládě může dojít také k výměně ministerstev. ODS by mohla dostat dopravu a LIDEM obranu. První místopředsedkyně LIDEM Dagmar Navrátilová ovšem tvrdí, že se o ničem takovém nejednalo. „Nevím, jestli informaci vypustil premiér. Na počátku koaliční spolupráce byly rozděleny resorty stranám a ty by v nich měly pokračovat. Nevidím důvod, proč by se ministerstva měla střídat,“ řekla na serveru Novinky.cz.

Navrátilová také potvrdila, že její strana má náhradníka za odstupujícího ministra dopravy Pavla Dobeše. Dodala, že ani příští ministr nemusí být poslanec. Může se jednat o člověka mimo stranu. LIDEM se má o novém ministrovi radit v úterý před schůzkou celé koalice.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …