Další válečný hrdina ostře naložil knížeti, jeho mládeži a novinářům

25.01.2013 8:18

EXKLUZIVNĚ Jako za starých časů na frontě. Čeští váleční veteráni se spojili ve snaze bránit svého bojového druha. Vadí jim mediální lynč, který se snesl ze strany pravicových médií na hlavu hrdiny od Sokolova, Kyjeva, Dukly a Ostravy, generála Alexandra Beera.

Další válečný hrdina ostře naložil knížeti, jeho mládeži a novinářům
Foto: bojovnici-za-svobodu.webnode.cz
Popisek: Plk. Pavel Vranský

„Útoky na generála Beera jsou útoky na odpůrce Schwarzenberga. Naše pravicově smýšlející veřejnost, a naprosto v politickém ohledu ignoranti, když chce někoho urazit nebo zesměšnit, tak vytáhne kartu komunismu. Proč? Je to tak snadné. Naše mládež je snadno manipulovatelná, většina naprosto neznalá dějin vlastního národa, ani Evropy a druhé světové války, se dá nachytat na všechno. Jediná možnost je litovat je a jejich budoucnost, než naberou rozumu,“ řekl exkluzivně pro ParlamentníListy.cz válečný veterán z bojů v Polsku, který zažil bolševickou internaci, Tobruk i nebe nad Atlantikem a západní Evropou, Pavel Vranský. Ten se zároveň postavil ve čtvrteční prezidentské debatě v České televizi Karlu Schwarzenbergovi s dotazy, týkajícími se Benešových dekretů, sudetských Němců a následně i ministrem podpořených reformních zákonů. Schwarzenberg mu ale namísto odpovědi vpálil, že neargumentuje, ale pouze kritizuje.

Moravec straní Schwarzenbergovi, tvrdí veterán

Manipulace s veřejností je podle Vranského, letce a „tobrucké krysy“ (jak se hrdě nazývají Britové, Australané, Poláci a Češi, kteří před Němci a Italy uhájili strategický africký přístav Tobruk - pozn. red.), vepsána do účelu médií. „Začíná to reklamou a jde přes volby, politické přesvědčení až po otázky války nebo míru. Je to vidět i při nynějších debatách ve veřejnoprávních médiích: jakmile začne Zeman získávat  ve své odpovědi převahu, je velmi rychle přerušen moderátorem. Bohužel, naše generace, odchovaná na školách i veřejností k lásce k zemi, kde se narodili, kde mají své rodiče, příbuzné, přátele a k její minulosti, tak ta odchází. Osobně se domnívám, že s pocitem, že svou úlohu splnila a učinila vše, co bylo v jejích silách pro snesitelnou budoucnost svých spoluobčanů. Pocit zmaru ale nemám, i když to, v jaké společnosti dnes žiji, by mohlo evokovat myšlenku na vystěhování. To však neučiním, zůstanu zde tak jako v minulosti v dobrých i zlých časech. Příliš jsem spjat s touto zemí,“ říká hrdě ParlamentnímListům.cz Vranský na otázku, zda by šel dnes znovu za tuto zemi bojovat, kdyby věděl, kam až v ní dospěje politická nekorektnost a uchvácení většiny českých médií do německých rukou.

„Zdá se, že to, co se nepodařilo Hitlerovi, daří se nadnárodnímu kapitálu prostřednictvím masivních investic nejen do hospodářství, ale také do médií a vědomí původních občanů tohoto státu, kde jim už téměř nic nepatří. Bohužel s jejich vydatnou sebemrskačskou pomocí,“ dodal Vranský, který podle svých slov odpověděl na otázky podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Tankisté stojí za Beerem

A nebyl sám, koho nadzvedly ze židle nejen nepochopitelně antičeské argumenty Karla Schwarzenberga, ale i následná hysterie jemu blízkých médií. Na obranu práva mít svůj vlastní názor i spolubojovníka z bojového tanku se k Vranskému připojil další válečný veterán a jeden z nejslavnějších československých tankistů Mikuláš Končický.

„Ti, kteří je na vlastní kůži prožili, bojovali v domácím i zahraničním odboji, ti, kteří nám svobodu zajistili, ti, kteří znají dějinné souvislosti a poučili se z nich, snad mají právo se jako občané nahlas vyslovit i ke kandidátovi na prezidenta, jestliže s ním nesouhlasí. Udělali to přímo a na rovinu. Férově, jak je to život naučil. Ostatně brigádní generál Beer jasně řekl: Nedělám podpásovky, říkám to otevřeně! To je slovo člověka, který jako voják přísahal věrnost republice a této přísaze zůstává věren,“ řekla pro ParlamentníListy.cz mluvčí Českého svazu bojovníků za svobodu Jana Časnochová v reakci na řadu nevybíravých útoků, které po vystoupení bojovníka od Sokolova přišly na web svazu. „A také nesmíme zapomínat, co se před jejich vypuknutím dělo. Pokud tohle nedokážeme, je nehistorické od stolu dobře najedeného člověka, který válku nikdy nepoznal, soudit a nálepkovat,“ dodala Časnochová.

Za tohle jsme nebojovali

„Co se týče pana brigádního generála Beera, pro mě je opravdový hrdina, kterého si velice vážím a obdivuji. Znám ho osobně a vím, jaké má názory a vím také, co všechno prožil. Je ve věku, kdy by se mohl na všechno vykašlat, ale jeho vlastenectví a smysl pro spravedlnost mu nedovolí, aby byl na zaslouženém odpočinku. Určitě on a jeho spolubojovníci nebojovali na různých frontách 2. světové války za to, aby zde byl takový režim, jaký je dnes. Bojovali za svobodné Československo a za to i umírali. Bojovali za to, aby se zde nestavěli a neodhalovali pamětní desky a pomníky vyloženým fašistům a nacistům,“ uvedl člen ČSBS Zdeněk Ludka. „Nebojovali kvůli tomu, aby se republika omlouvala sudetským Němcům za odsun, byl to odsun a ne vyhnání, aby byly zrušeny Dekrety prezidenta Beneše, za církevní restituce, za rozdělení republiky a pochybné restituce Havlům, Schwarzenbergům a dalším pochybným osobám. Ani za to, aby byl prezidentem potomek šlechty, který nezná ani pořádně česky, který má manželku, jejíž otec byl nacistou. Za takový stát nebojovali a proto si takových hrdinů a vlastenců musíme vážit a ne je zatracovat,“ míní Ludka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Blahuš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…