Dan Landa vyděsil proslovem na Slavíku. A teď začal řádit na internetu

26.11.2012 10:24

Zpěvák Daniel Landa v sobotu na slavnostním vyhlašování ankety Český slavík oznámil, že je ze všeho zklamán, proto opouští svou původní identitu a stává se kouzelníkem Žito 44. Aby převtělení bylo dokonalé, založil si Žito facebookový profil, na kterém prezentuje své vize i spolubojovníky.

Dan Landa vyděsil proslovem na Slavíku. A teď začal řádit na internetu
Foto: Facebook.com
Popisek: Facebookový profil nové identity Dana Landy

„Začínáme Velikánskou rolničkovou přestavbu. Zastavíme vlak a roztočíme kolotoč. Zlojedové, vracejte zemi,“ píše kouzelník a kejklíř Žito v prvním vzkazu hned poté, co se 4. listopadu 2012 zrodil a vstoupil na Facebook.  

Ambice své nové osobnosti vysvětlil Landa následně básní: „Landovi by bylo stydno mluvit pravdu pravdoucí. Rád mělť pohodu a klidno, pravda není žádoucí. A tak Žito a ne Landa, píše básně veselé. Ať je v Bohemii sranda, skliďme hrozny kyselé,“ veršuje někdejší písničkář.

„Zlodějové, připravte se. S láskou a v lásce se podělíte s vlastí o vámi nakradené,“ vzkazuje Žito v dalším vzkazu. K tomu mu má pomoci jistý „Král Karel“, kterého chce přivést na Vyšehrad jako bájného Krále králů. Prozatím dává facebookovým přátelům na vybranou, kdo by spasitelem mohl být, přičemž nabízí zpěváka Karla Gotta, herce Karla Rodena, ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, a dva aktivisty Nadačního fondu proti korupci - miliardáře Karla Janečka a bývalého rozvědčíka Karla Randáka.

Z jeho pozdější facebookové aktivity vysvítá, že vítězem výběrového řízení se nejspíš stal Karel Janeček. Žito totiž píše: „Vy, kdož máte v plánu kydat hloupé žvásty na bájného krále Karla (Janečka - pozitivní evoluce), posvátnou hlavu bájného národa Bójů, který povstává z popela Vyšehradu. ;-), si radši ušetřte sílu a čas a z této FB aktivity zmizte.“

Rolničkami proti zlodějům

Následně Žito představuje internetové veřejnosti své spolubojovníky. Je to například Angerius, Dračí jezdec a Čaroděj 3. kategorie, původním jménem Pert Zelinka, trenér thai boxu.

Posledním nápadem "kejklíře Žita" je akce s názvem „Vyšehradská rolničková kejkle“. „5 minut by zástup slušných tiše mlčel a všem zlodějům jenom rolničkama rolnil. Poté, co rolničky Vyšehradem doznějí, dav by se jak bytost rozumná v úplné tichosti zase rozešel,“ naplánoval kouzelník. Termín rolnění se prý na Facebooku objeví brzy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…