David Rath a Vrtošivý Bůh, aneb středočeský hejtman spisovatelem

10.05.2010 16:08

Ve středu 5. 5. pokřtil v pražské kavárně Hybernia svoji knihu pod názvem Významní čeští pravicoví politici středočeský hejtman David Rath. Kniha obsahuje výroky vybraných 16 současných politiků v médiích, doplněná o svérázný pohled Davida Ratha na ně.

David Rath a Vrtošivý Bůh, aneb středočeský hejtman spisovatelem

„Trestních oznámení se nebojím," řekl Parlamentním listům David Rath. „Hned na začátku prosím čtenáře, aby knihu brali jako pokus o nadsázku a černý humor."

Trestních oznámení se nebojím

Už jenom přezdívky pravicových politiku jsou ovšem hodně ostré. Petr Bendl zde má přezdívku Prodavač nemocnic, Pavel Bém pro změnu Levná Open Card , Miroslav Kalousek je Padákový špiritus, Marek Šnajdr Zdravotnický bakalář, Petr Tluchoř Topolánkův mopslík, Mirek Topolánek Chlap s Gulami a David Vodrážka Blb z Horní Dolní. Miroslav Macek dostal přezdívku Zákeřný snob, současný lídr ODS Petr Nečas má je Suchar-spasitel.

„O některých politicích se mi psalo lépe a jsou o nich delší texty, protože jsou v politice dlouho.U některých, jako je David Vodrážka, je toho méně, protože v politice toho zatím moc neukázal", říká David Rath. V knize je také mnoho velmi ostrých výroků a nepřímých obvinění, na příklad u Miroslava Kalouska, kde Rath spojuje smrt jeho švagra s kontroverzním tendrem na padáky pro českou armádu.

Rath, aby prý dokázal, že si umí udělat legraci i sám ze sebe, připsal jednu kapitolu i o sobě s přezdívkou Socanský bitkař.

Čtěte také:
Topolánek je "mamlas" a Vodrážka "blbec z Horní Dolní", píše Rath


Prezident Václav Klaus je Vrtošivý Bůh

Jedna z kapitol je věnována i Václavu Klausovi s přezdívkou Vrtošivý Bůh. V úvodu kapitoly Rath píše: „A náš prezident nám cestou z Prognostického ústavu na Hrad notně zešedivěl. Také se proměnil v tajemné území , takže se nedovídáme ani o tajemných milenkách, ani o důvěrných jednáních na Hradě, ani se nevzpomíná na kuponovou privatizaci a při schůzce s lobbisty (např. Miroslavem Šloufem), kterou obstarává hradní personál, dochází k malérům."

Kmotry knihy se stali Petr Bendl, Tomáš Julínek a Tomáš Cikrt v podobě gumáků. Mezi hosty byla také Petra Paroulková, nebo senátor Marcel Chládek. „V soukromí jsem možná ještě sarkastičtější než v politickém životě," poznamenal závěrem Rath. „To vaší rodině nezávidíme," ozvalo se z hloučku novinářů. „Já také ne", uzavřel Rath.

Více: Číst to určitě nebudeme, říkají politici o Rathově připravované knize 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Veselý

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…