Denně ztrapňuje vládu a varuje: V lidech to vře. Hrozí teroristický čin

04.10.2012 10:12

JINÝMA OČIMA Největší protivládní stránka na sociálních sítích „Stydím se za vládu ČR a chci její demisi“ si v poslední době utahuje z předvolebních plakátů TOP 09. Ze skutečných plakátů této strany se zakladateli stránky Milanu Mrázovi dříve vařila krev v žilách. ParlamentnímListům.cz shrnul i svůj pohled na nedávný útok na Václava Klause.

Denně ztrapňuje vládu a varuje: V lidech to vře. Hrozí teroristický čin
Foto: red
Popisek: Grafika z facebookového profilu skupiny "Stydím se za vládu ČR a chci její demisi"

„Bavím se nad všemi jejich slogany, protože to je všechno v podstatě lež. Ty parodie na předvolební plakáty, které tam zveřejňujeme, jsou všechny trefné, třeba plakát s Karlem Schwarzenbergem a nápisem – rozkradli jsme vám republiku, víc než si myslíte. Myslím si, že TOP 09 je podvod na voliče od samého začátku. Pan Kalousek pocítil, že tehdy se KDU-ČSL potápí a on by se už neudržel u moci, tak si založil svoji stranu, protože jemu nejde o nic jiného, než se tam udržet co nejdéle,“ míní Mráz, jehož stránka má na facebooku přes 22 tisíc příznivců.

Dříve se mu prý vařila krev v žilách, když otevřel noviny a viděl reklamu TOP 09, kde bylo třeba napsáno, že se zasadí o transparentní řízení zakázek. „Dnes se tomu už jen směju. Když vidíte Drábkova náměstka, jakým způsobem to tam pytlíkovali, hrůza. Stejně na tom podle mě bude i Ministerstvo financí,“ řekl redakci ParlamentníchListů.cz.

Až ho jednou nezvolí, budeme se prý divit…

„Já Miroslava Kalouska nepovažuji za politika, ale za podvodníka, největšího v tomhle státě. Je tu u toho od samého začátku a je natolik mazaný, že si za sebou dokáže zamést stopy, ale čistý stoprocentně není,“ je přesvědčen Mráz.

Podle něho je jen škoda, že mu zatím nikdy nic nedokázali. „To je ale podle mě pouze proto, že za sebou dokonale zametá stopy právě proto, že je u té moci a dokáže si to zajistit. Doufám, že se blíží čas, kdy už ho lidé nezvolí a pak se možná všichni budeme divit, co na něho vytáhnou,“ věří.

Zástupci TOP 09 však říkají, že jejich voliči dobře věděli, co bude strana po volbách dělat, proto nemohou být překvapeni a hlas jim dají znovu. „Já věřím, že příště už se tolik voličů nenajde, ale vím, že pořád existují takoví, kteří jim to zaslepeně věří, nebo patří do stejné skupiny jako pan Kalousek a jeho banda. Ale doufám, že se už nedostanou do takové pozice, aby mohli být ve vládě. Jsem přesvědčen, že takový výsledek, jako měli v roce 2010, se už nikdy opakovat nebude,“ sdělil své přání správce největší protivládní facebookové stránky.

Ryba smrdí od hlavy. „Za to mě chtěli zakázat“

Znáte ve svém okolí někoho, kdo v roce 2010 TOP 09 volil a dnes má jiný pohled? „Žádného jejich voliče neznám, mezi svými známými nemám, ale znám někoho, kdo volil Věci veřejné. A dnes si trhají vlasy. Pokud vím, tak je volili proto, že odmítali Paroubka a VV považovali za levicovou stranu, svým způsobem názorovou odnož ČSSD, stranu, která bude hájit zájmy obyčejných lidí,“ konstatoval pro server ParlamentníListy.cz.

Mráz již v minulosti z vedení Facebooku dostal varování před zrušením jeho stránky. Co si o tom myslí a opakovalo se to poslední dobou znovu? „Zatím se to teda naštěstí neopakovalo, ani nevím, kdo to tehdy zapříčinil, ale bylo to za zveřejnění fotky, která se běžně objevila na internetu. Byla to fotomontáž s nápisem, že ryba smrdí od hlavy s Nečasovou hlavou a mrtvými rybami kolem. Považoval jsem to za velmi trefné, ale podle Facebooku to bylo nevhodné, proto mi sebrali možnost vkládat příspěvky, mohl jsem to jen prohlížet,“ vzpomíná na zásah správců sociální sítě.

U bezprecedentního útoku na prezidenta republiky podle svých slov nedokáže posoudit, zda v takovém případě šlo o narušení demokratických principů, je ale přesvědčen, že ten člověk nechtěl prezidentovi ublížit. „Kdyby chtěl, tak by to býval udělal. Tohle bylo jakési varování. Zbytečně se to zveličuje a dělá se z toho bublina,“ komentuje Milan Mráz.

V lidech to vře, hrozí teroristické činy

„V žádném případě neschvaluji násilí, ale ve společnosti to opravdu vře, lidé toho mají dost a najdou se jedinci, kteří se začnou tímto způsobem projevovat. Je otázkou času, kdy udělá někdo něco horšího, nějaký teroristický čin, který rozhodně neschvaluji. Vláda k tomu ale společnost tlačí a měla by si to uvědomit. Neznám nic arogantnějšího, než je chování Nečasovy vlády,“ kritizuje drsně Mráz.

Ten však ujišťuje, že pokud by ale útočník Vondrouš použil skutečnou zbraň, neschvaloval by to v žádném případě. „Lidský život je to nejcennější, co máme. Nejsem ani zastáncem trestu smrti, i když pokud jde třeba o nějakého brutálního vraha, je to na hraně, ale určitě bychom neměli mít právo rozhodovat o životě druhého člověka. Nicméně, to se v tomto případě nestalo,“ dodává ke střelbě na Václava Klause.

Za kritiku vyšších daní Klause chválí

„Pak visí otazníky u chování ochranky. Jak je možné, že nezareagovala. Nebylo to náhodou domluvené, zinscenované divalo? A pokud to byla skutečně realita, pak je to úplně k smíchu, proč takovou ochranku vůbec platíme z našich daní?“ ptá se naštvaně.

Souhlasí ale s prezidentem, že v naší společnosti skutečně někdo rozeštvává lidi, ale nejspíš se s ním prý neshodne na konkrétních jménech. „A v tom, že často vládu kritizuje, třeba kvůli zvyšování daní, má moje plusové body, ale pak je tam řada věcí, s nimiž nesouhlasím,“ poznamenal pro ParlamentníListy.cz na konto prezidenta aktivista Milan Mráz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…