Dienstbier vede čestnou kampaň, Zeman jen sprostě útočí, píše komentátor

05.08.2012 21:58

Publicista Miroslav Žák kritizuje na svém blogu kandidáta na prezidenta Miloše Zemana. Podle něj zbytečně útočí na svého protivníka Jiřího Dienstbiera a používá k tomu věk.

Dienstbier vede čestnou kampaň, Zeman jen sprostě útočí, píše komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

„Zeman se vždy obklopoval řadou podivných lidí, kteří byli spjati s minulým režimem. Zvláště blízcí mu byli lidé, které přitahuje vůdcovská autorita, tedy v tomto případě jeho autorita. Vždyť i celá strana „Zemanovci“ je přece stranou jednoho muže. Jejím vůdcem je Miloš Zeman. Jejím myšlenkovým obsahem je rovněž Miloš Zeman,“ konstatuje Žák.

Žákovi se nelíbí hlavně to, jak Zeman mluví o kandidátovi ČSSD Jiřím Dienstbierovi. Označuje ho totiž za nezralého mladíka. „Jiřímu Dienstbierovi bylo v květnu 2012 již 43 let. To ale Miloši Zemanovi vůbec nebrání, aby prostřednictvím svých, k jakýmkoli sprostotám a malostem odhodlaných spolupracovníků označil Jiřího Dienstbiera za mladíka, který má rozhodně na podobnou funkci čas, za člena dětského vedení ČSSD, o ČSSD samotné mluví jako o straně, která nedělá nic jiného než krade,“ připomíná Žák.

Podle autora je naprosto směšné mluvit o věku, protože to není rozhodující věc. „Těžko bychom někomu vysvětlili, že by se presidentem neměl stát Tomáš G. Masaryk jenom proto, že to byl muž vysokého věku. Naopak proč by se nemohl stát presidentem Jiří Dienstbier, i kdy je mladší než Miloš Zeman, protože se na rozdíl od něj chová čestně, jak ukazuje pouhá předvolební kampaň,“ napsal Žák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …