Díky NEWTON Dictate zefektivnila ČIŽP významně výkon státní správy

03.01.2013 11:20

K 31. 12. 2012 končí projekt, kterým Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) posouvá hranice technických možností státní správy v České republice.

Díky NEWTON Dictate zefektivnila ČIŽP významně výkon státní správy
Foto: red
Popisek: NEWTON Dictate 3

Za podpory Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu získala ČIŽP nástroj, který dokáže ulehčit administrativní práci inspektorů.

„Nyní se můžeme rozhodnout, zda chceme naše texty psát na klávesnici počítače nebo zda je chceme jednoduše diktovat,“ uvádí Jitka Kufnerová, manažerka projektu na ČIŽP. „Vyzkoušeli jsme technologii snad ve všech odborných činnostech, které ČIŽP provádí. Naši inspektoři mají dnes díky projektu k dispozici 150 licencí unikátního software, 30 notebooků a prošli školením na novou verzi software NEWTON Dictate. Možnost dalšího školení v užití technologie i po skončení projektu jsme zajistili vytvořením e-learningu.“

Výstupy z projektu i celý postup implementace, jak probíhala od začátku projektu až do jeho závěru, jsou shrnuty v publikaci „Inovovaný produkt“, který je na ČIŽP k dispozici případným zájemcům o podobný projekt.

I přes některé problémy, kterými si implementace diktovacího software na ČIŽP prošla, je možné, že si najde tato rychle se rozvíjející technologie cestu i do dalších orgánů státní správy.

Obdobnou technologii dnes využívají i někteří pracovníci v soudnictví a ve zdravotnictví.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…