Doktor Macek: Kalousek chce přeběhnout k ČSSD, ale bojí se. Čtěte proč

30.01.2013 17:17

Miroslav Macek komentuje krok TOP 09, která požaduje, aby nová koaliční smlouva obsahovala také vstup České republiky do evropského fiskálního paktu. Vláda ale podle něj kvůli tomu nepadne.

Doktor Macek: Kalousek chce přeběhnout k ČSSD, ale bojí se. Čtěte proč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Ministr financí Miroslav Kalousek by se podle Macka rád svezl na vlně oblíbenosti prezidentského kandidáta a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, který sice volby nevyhrál, získal ale přes dva miliony hlasů.

Eurofilní koalice

„Casus belli bude přijetí či nepřijetí evropské fiskální smlouvy ve vládní koalici, vláda posléze padne (mediálně za to bude moci antieurounijní kmotrovská ODS a eurovysmívaný Klaus) a po předčasných volbách utvoří TOP 09 „eurofilní“ koalici s ČSSD a společně nás s písní na rtech povedou do Brusele,“ popisuje vývoj Macek.

Jenže pokud by jeden z koaličních partnerů shodil vládu, pravděpodobně by na to doplatil. Proto o tom budou politici ještě hodně přemýšlet. „Což dozajista protřelý Kalousek ví, a tak mu zbývá jen jedno jediné: dělat v koalici takové dusno, až to ostatní vzdají sami,“ píše Macek.

Ale nejen Kalousek – ani ostatní se nebudou příliš hrnout do shazování vládní koalice. „Na to je Nečas také protřelý dost a dost a Karolina Peake a její hlouček dobře vědí, že v příštích volbách nemají reálnou šanci, takže to vše nebude zdaleka tak horké, jak se na první pohled zdá,“ napsal Macek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…