Doktor Macek opět utřel Schwarzenbergovy fanoušky

29.01.2013 8:53

Doktor Miroslav Macek se zájmem sleduje, co se děje po skončení prezidentských voleb. Potvrzuje se prý to, co předpovídal. Volby sotva skončily, a už jejich vítězi začínají okopávat kotníky všichni stoupenci neúspěšného kandidáta.

Doktor Macek opět utřel Schwarzenbergovy fanoušky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Prognózu okopávání kotníků vyslovil doktor Macek již v neděli bezprostředně po volbách. Tehdy spráskal fanoušky Karla Schwarzenberga poprvé, když je označil za ukřivděné chlapečky, kteří se dlouho navzájem ujišťovali, jak jsou skvělí, než přišli kluci z vedlejší vesnice a nabančili jim. A protože je prý mezi těmi uplakánky tuze málo skutečných osobností, na nic jiného než kopání do kotníků se prý nejspíš nezmohou.

Úvahu doktora Macka o okopávání kotníků si přečtěte ZDE

Naposledy tak podle něj učinil Ondřej Neff v Lidových novinách, když se rozčiloval nad tím, že novopečený prezident už plánuje, jak bude neustále řečnit v parlamentu a mistrovat vládu na jejích schůzích. „On se vysloveně těší, že bude dělat něco, co prezidentovi podle Ústavy nepřísluší,“ napsal Neff.

Macek nad tím kroutí hlavou, neboť celý život žil v přesvědčení, že podle Ústavy prezidentovi naopak přísluší promlouvat v parlamentu a chodit na jednání vlády, jak se mu zlíbí. Jiná věc je, že ani Václav Havel, ani Václav Klaus tohoto práva příliš nevyužívali.

Mimo publicistů Macka zaujala také aktivita vysočanských sprejerů, kteří dali průchod svému znechucení prostřednictvím svých barev, a ještě si spletli plot a poničili majetek Zemanových sousedů. Macek chápe, že majitele to příliš nepotěšilo, obzvlášť když prý nemovitost nepochybně dostal od státu zpět v podobě ruiny a věnoval spoustu energie na její zvelebení.

Macek prý naivně očekával, že by lidumilní kavalíři z Schwarzenbergova fanklubu uspořádali třebas dobrovolnou sbírku na náklady opravy. Jenže o cosi tak obyčejného jako je plot vůbec neprojevili zájem.    

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…