Drábek by se měl nad sebou zamyslet, radí poslankyně ODS

01.10.2012 22:52

Poslankyně ODS Lenka Kohoutová odmítá, že by policie v případu Vladimíra Šišky jednala na politickou objednávku. Jednoduše měla dost důkazů. Ministr Jaromír Drábek by se měl nad sebou prý zamyslet, zdali opustí svůj úřad.

Drábek by se měl nad sebou zamyslet, radí poslankyně ODS
Foto: modrenoviny.cz
Popisek: Poslankyně Lenka Kohoutová

„Já si nedovedu představit, že by policie jednala na nějakou objednávku, třeba předvolební,“ prohlásila v Událostech, komentářích na ČT Lenka Kohoutová. Policie má prý jednoduše dost důkazů, a tak byl obviněn.

„Pan ministr by se měl zamyslet nad svým konáním. Jestli bylo správné či nikoliv a jestli by měl odstoupit či nikoliv,“ radila Jaromíru Drábkovi.

Zato podle Petra Soukenky z Nadačního fondu proti korupci určitě Drábek nejednal správně. „V řadě případů vysloveně lhal nebo hovořil nepravdu,“ uvedl. Jako příklad řekl zakázku na změnu informačního systému, kdy prý ministr vykládal, že se dodatky ke smlouvě nemohou zveřejnit, jenže to nebyla pravda.

Stejně tak odmítl, že by Šiška byl bez viny. „Podle našich informací pan Šiška kraluje ministerstvu práce a sociálních věcí,“ zdůraznil. Jeho jméno se prý týká klíčových věcí, tedy drahých zakázek.

Podle Kohoutové je teď na TOP 09, jak se zachová. „Já nechci být tím soudcem, kterým řekne, kdo za co zodpovídá,“ uzavřela.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…