Drsný hlas tisíců naštvaných: Nejblbější ministryně. Bejčáky na ně všechny

08.11.2012 16:10

Nejdrsnější kritika současné koaliční vlády, jaká dosud ve veřejném prostoru zazněla. I tak by se dal shrnout rozhovor ParlamentníchListů.cz s Milanem Mrázem, který založil dosud největší protivládní facebookovou stránku.

Drsný hlas tisíců naštvaných: Nejblbější ministryně. Bejčáky na ně všechny
Foto: facebook.com
Popisek: Koláž umístěná na stránce faceboové komunity Stydím se za vládu ČR a chci její demisi

Stránka „Stydím se za vládu ČR a chci její demisi“ má momentálně téměř 23 tisíc fanoušků a její zakladatel a správce zde pravidelně komentuje dění na české politické scéně, což často doprovází obrázky a karikaturami, které se virálně šíří internetem.

Vládní koalice ve středu půl hodiny po půlnoci pro mnohé možná překvapivě prohlasovala zákon o majetkovém narovnání státu s církvemi, který sněmovně vrátil Senát. Milan Mráz to na své stránce okomentoval dosti expresivními výrazy. Jsou věci, které podle něho slušně jdou vyjádřit jen těžko.

Falešná, bezpáteřní… Miroslava Němcová

„Ano, okomentoval jsem to tak, že jsou to sv*ně! Vzít do sněmovny za korupci na 6 let byť zatím nepravomocně odsouzeného poslance a s jeho pomocí drtivou silou převálcovat demokracii v ČR, tak to už je opravdu silné kafe, na které já už nemám žaludek. Když si vzpomenu, jaké divadlo dělala paní Němcová, když zadrželi Ratha, že s ním nebude sedět ve sněmovně atd., a dnes v klidu s úsměvem přijme slib od zkorumpovaného poslance a podá mu ruku, jen proto, že má tu správnou stranickou knížku ODS, pak jí mohu vzkázat jediné, paní Němcová, jste bezpáteřní, falešná …, které slušný občan nemůže věřit ani nos mezi očima,“ říká bez servítků pro ParlamentníListy.cz.

Církevní restituce Milan Mráz považuje za podvod a krádež majetku občanů naší země. „Je to na majetek ČR tunel tisíciletí. Církvi nic nepatří a nemá na to nárok. Stačí si pustit film Kladivo na čarodějnice a Jan Hus. Tam každý uvidí, jak k majetku církev přišla a co dělala s nevinnými lidmi. Hanba církvi a hanba všem těm poslancům, co pro to zvedli ruku,“ účtuje s vládou Mráz.

Za církevní restituce jsou prý slíbené tučné odměny

Velmi bouřlivá byla i sněmovní noční debata, která samotnému hlasování předcházela. V jednom z projevů dokonce zaznělo, že když se koaliční poslanci za restituce tolik perou, dá se očekávat, že z toho někteří z nich budou něco mít.

„Já o tom jsem přesvědčen. Zkorumpovaná TOP 09 s Kalouskem v čele z toho mají slíbené tučné odměny, proto TOP 09 tak na schválení tlačila. O paní ministryni Hánákové, pod jejíž resort tento zákon spadal, si myslím jediné, že kdyby blbost nadnášela, tak nám lítá nad ČR jak holubička. Blbější a nevzdělanější osobu ve vládě jsem ještě nikdy neviděl. Hlavně jestli má zprocesované ty procesy,“ směje se ve vzpomínce na „slavné“ vystoupení ministryně Hanákové.

V souvislosti s nástupem nového poslance ODS Romana Pekárka se Mráz na své stránce vyjádřil, že je mu z té situace už na blití. Je to skutečně už tolik špatné? „Je mi opravdu zle a citím jakousi beznaděj. Proběhly volby, koalice drtivě prohrála, lidi jí dali jasný signál a oni pokračují dál a dál drtí silou a znásilňují demokracii. Štve mě celá pravice, je to nehorázné, co předvádí. Jakým právem vůbec ta Peake něco vykládá o boji proti korupci, když pak mlčí k odsouzenému poslanci a jako handl si vydupe poslanecký klub s penězi a autem pro předsedu. Kdo jí dal vůbec právo tam sedět a řídit naši zem, kde má mandát? Vždyť LIDEM se vůbec neprojevuje ve volebních průzkumech. Nikdo je nevolil a volit nebude,“ rozčílil se na vicepremiérku Karolínu Peake.

„Vzít bejčáky, rákosky a seřezat je“

Brzy bude 17. listopad, symbolické datum, v moderních dějinách spjaté s pádem totalitního režimu. Co pro Milana Mráze toto datum znamená? „Zklamání! Obrovské zklamání a podvod na lidech. Myslím tím to, co se stalo v roce 1989. Za tohle, co se nyní děje, nikdo tehdy klíčema necinkal. Zároveň k tomu datu v letošním roce vzhlížím jako k velké naději, aby se lid český už probudil, zvedl se a šel tuto vládu svrhnout,“ vyzývá.

„Byl jsem proti násilí, ale ono to s těmito darebáky jinak asi nepůjde. Ale zase, aby si to nikdo nevykládal jinak, nejsem v žádném případě pro nějaké věšení a vraždění, to ne! Ale pěkně po selsku, vzít bejčáky a rákosky a seřezat je! To je ta výchovná metoda, kterou potřebují jako prase drbání, když je jim názor lidu lhostejný a jeho vůli ignorují,“ pokračuje drsně.

Chátra, co ničí naši zemi…

Jiné řešení prý neexistuje. „Vzpomněl jsem si, jak kdysi na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech vzal režisér Menzel tu rákosku, přetáhl tam tuším nějakého novináře. To se mi moc líbilo a asi to bude třeba aplikovat i na tu chátru, co przní a ničí tuto zem pod heslem: vládneme pro sebe, nerušte nás,“ soudí o Nečasově vládě. „Jak tohle může vládnout a rozhodovat o ČR, když to patří za mříže,“ uzavírá se stejnou razancí pro server ParlamentníListy.cz Milan Mráz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…