Dryml (SPOZ): Odstranit Zemana z názvu strany by bylo pokrytecké

09.02.2013 14:45

Vyjádření Vladimíra Drymla k výrokům Jiřího Dientsbiera.

Dryml (SPOZ): Odstranit Zemana z názvu strany by bylo pokrytecké
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

Bývalý kandidát na prezidenta Jiří Dientsbier se v posledních dnech velmi nevybíravě vyjadřuje o politické straně SPOZ jako o fanklubu, a doporučoval by odstranit jméno Miloše Zemana z názvu strany. Senátor Vladimír Dryml v tom vidí pouze dětinskou uraženost: „SPOZ je skutečně politickou stranou, která má tendenci prezentovat vlastní názory inklinující k levici, ovšem ne ve všem se shodující s ČSSD. Sociální demokracie podvědomě tuší, že část jejich voličů by tím pádem mohla připadnout právě SPOZ, a tak někteří členové strany používají silná slova a gesta. Nicméně právě u pana Dientsbiera jsou takové řeči pochopitelné, neúspěšně kandidoval na prezidenta, a část jeho strany přitom otevřeně podporovala Miloše Zemana, na jeho místě byste také sypali urážky na SPOZ i ze spaní“, směje se senátor.

Mělo by tedy jméno Miloše Zemana být odstraněno z názvu strany? „Určitě ne, Miloš Zeman přišel s nápadem založit vlastní levicovou stranu, jsou s ním spjaty myšlenky a názory na veřejnou politiku. Miloš Zeman bude vždy čestným předsedou, a začít si říkat jinak by bylo urážkou a pokrytectvím. SPOZ je nyní na očích kvůli skvělým výsledkům prezidentských voleb, nicméně Miloš Zeman do volby vstupoval s dalšími 8 kandidáty, kdyby prohrál, zůstaneme se jmenovat také stejně“, uvádí senátor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Dryml

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…