Euro padne, až odejde Merkelová, říká ekonom

26.06.2012 18:08

Hlavní ekonom Next Finance Vladimír Pikora, který je také manželem ekonomky Markéty Šichtařové, dlouhodobě kritizuje Evropskou unii nebo důchodovou reformu. Ve Faktech Barbory Tachecí své postoje vysvětlil.

Euro padne, až odejde Merkelová, říká ekonom
Foto: Hans Štembera
Popisek: Měna Euro

„Myslím, že často jsou sami zmateni, protože jsou vláčeni různými lobbistickými skupinami,“ odpověděl na otázku, zda si myslí, že politici jen záměrně lžou. „Politici se ale bojí říci lidem leccos, třeba to, že euro byl špatný projekt,“ uvedl Pikora.

Dlouhý je dobrý kandidát na prezidenta

Uvedl, že situace v Evropě se změní, až odstoupí Angela Merkelová. Ta euro odsoudit nemůže, jelikož by odsoudila veškerou svoji politiku. „Angela Merkelová? Co může prohrát, to prohraje,“ komentoval situaci nejmocnější evropské političky.

Pikora se s manželkou věnují také důchodové reformě, která je podle nich špatná. „Já rozhodně nepůjdu ani do druhého ani do třetího pilíře,“ prohlásil. Investice mají podle něj cenu pouze v nákupu zemědělské půdy.

Jedna z otázek vedla také k novému kandidátovi na prezidenta Vladimíru Dlouhému. „Je to velmi zajímavý a silný kandidát a určitě bude v hospodářské politice jako jeden z mála vědět, o čem mluví,“ uvedl Pikora.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…