Krojované dívky a zdravice v češtině. Máme fotky, jak vítali Zemana v Tádžikistánu

25.11.2014 17:25

Prezident Miloš Zeman v úterý odpoledne místního času ukončil oficiální návštěvu Kazachstánu a armádním letounem se přemístil do Tádžikistánu. V hlavním městě Dušanbe se ve středu setká s prezidentem Emomaliem Rahmonem a dalšími představiteli. ParlamentníListy.cz přináší sérii fotografií pořízených hned po přistání.

Krojované dívky a zdravice v češtině. Máme fotky, jak vítali Zemana v Tádžikistánu
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman po přistání v Dušanbe, hlavním městě Tádžikistánu

Po dvou dnech strávených v přepychově vybudované kazašské metropoli Astaně se prezident Miloš Zeman armádním Airbusem přemístil do Dušanbe, kde ve středu zahájí oficiální návštěvu Tádžikistánu, tedy v pořadí druhé středoasijské země.

Během úspěšné návštěvy Kazachstánu byly českými podnikateli, kterých s sebou prezident do letadla vzal kolem osmi desítek, uzavřeny kontrakty za 450 milionů dolarů, tedy asi 9 miliard českých korun.

Ještě před odletem z Astany se Miloš Zeman ve svém hotelu sešel se svým českým mediálním doprovodem, kdy nejen shrnul zásadní body své návštěvy Kazachstánu, ale reagoval i na domácí a zahraniční politické dění.

Ve středu už českou hlavu státu čeká program v Dušanbe. Dopoledne místního času (o čtyři hodiny více oproti ČR – pozn. red.) bude přijat tádžickým prezidentem Emomaliem Rahmonem, promluví na česko-tádžickém podnikatelském semináři a zúčastní se podpisu smluvních dohod mezi Českem a Tádžikistánem. Do Prahy se prezident ze střední Asie vrátí ve čtvrtek navečer.

Foto: Radim Panenka, ParlamentníListy.cz

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…