FOTO Miloš Zeman na cestě do Ázerbájdžánu. A toto řekl těsně před odletem v letadle

14.09.2015 19:38

Prezident Miloš Zeman s manželkou a početnou podnikatelskou delegací právě z Brna odletěl leteckým speciálem Airbus A319 na státní návštěvu Ázerbájdžánu. Hlava státu v této významné bývalé sovětské republice zůstane do čtvrtečního večera.

FOTO Miloš Zeman na cestě do Ázerbájdžánu. A toto řekl těsně před odletem v letadle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Netradičně začala prezidentská cesta do Ázerbájdžánu. Prezident Miloš Zeman neodletěl jako vždy z pražského vojenského letiště ve Kbelích, ale z brněnského letiště v Tuřanech. Důvodem byla Zemanova návštěva na sněmu Svazu průmyslu a dopravy ČR a 57. Mezinárodním strojírenském veletrhu.

Z pražského letiště Kbely tak s podnikatelskou delegací a nejbližším doprovodem hlavy státu odletěla do Brna jen první dáma Ivana Zemanová. Již kompletní sestava vedená Milošem Zemanem z letiště Brno – Tuřany vzlétla krátce po půl osmé večer.

Prezident republiky míří na oficiální návštěvu Ázerbájdžánu, nejlidnatější země v oblasti Kavkazu a bývalé části Sovětského svazu. Kromě setkání s nejvyššími představiteli státu včetně přijetí s vojenskými poctami u prezidenta Ilhama Alijeva, čeká Miloše Zemana i debata se studenty či podnikatelský seminář.

Ázerbájdžán je druhým největším dovozcem ropy do Česka, což se pochopitelně promítne i do programu návštěvy. Český prezident se tak podívá na ropný terminál a jistě bude téma „černého zlata“ i předmětem řady jednání.

Těsně před odletem z brněnského letiště již na palubě letadla Miloš Zeman popřál podnikatelům úspěch při jednáních. "Kdo by byl neúspěšný, ať rovnou v Ázerbájdžánu spáchá sebevraždu," řekl ironicky prezident.


Miloš Zeman na palubě letadla zdraví svůj doprovod. (Foto: Radim Panenka)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…