Firma z inkubátoru ČZU vyhrála soutěž Social Impact Award

02.06.2015 8:44

JAPŮ – zdravé svačiny nejen do škol, firma inkubovaná v univerzitním podnikatelském inkubátoru Point One, získala 28. května cenu poroty v soutěži Social Impact Award (SIA).

Firma z inkubátoru ČZU vyhrála soutěž Social Impact Award
Foto: ČZU
Popisek: ČZU

Start-up firma JAPŮ z podnikatelského inkubátoru Point One při ČZU, která se zabývá zdravým rychlým občerstvením z lokálních surovin, se dostala mezi 5 nejlepších projektů soutěže SIA. Social Impact Award oceňuje sociálně prospěšné projekty a probíhá v 10 zemích Evropy.

V ČR se přihlásilo 37 projektů, do užšího kola výběru jich prošlo 12. Porota dále vybrala projekty Třetí rodič, Dárcovský zip, Grand Garden a Sharygator. Ve veřejném hlasování získal největší podporu projekt Czechitas. Vítězné týmy si odnesly cenu 1500 eur, poukaz na odbornou podporu (mentoring od PwC a akcelerační program s Janem Veselým), poukaz na propagační služby (Copy General) a členství v síti Impact Hub.

„Ceny mají za cíl akcelerovat projekty a podpořit jejich rozvoj tak, aby jejich dopady zasáhly co nejdále. JAPŮ se tak řadí k dalším týmům Point One, které sbírají své drobné úspěchy již na startovní čáře. JAPŮ se těší, že si ceny náležitě užije a plánuje celý projekt zdravého fast food JAPŮ posouvat vpřed,“ říká manažerka inkubátoru Point One Ing. Gabriela Koláčková.

Social Impact Award podporuje mladé lidi s nápady na řešení společenských a environmentálních problémů podnikatelskou cestou. Soutěž pořádá v ČR od roku 2012 Impact Hub Praha.

Social Impact Award je nejrozsáhlejší evropský program vzdělávání studentů v oblasti společensky prospěšného podnikání. Kromě získání potřebných znalostí se účastníci mohou v síti Impact Hub setkat s nadšenci, investory a novými spolupracovníky.

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství, lesnictví, ekologie, technologií a techniky, ale i s ekonomikou a řízením. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím včetně školních podniků umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu a zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku. V roce 2013 ČZU uspěla v soutěži Českých 100 nejlepších v příslušné oborové kategorii a také získala prestižní ocenění ECTS Label.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…