Firma z inkubátoru ČZU vyhrála soutěž Social Impact Award

02.06.2015 8:44

JAPŮ – zdravé svačiny nejen do škol, firma inkubovaná v univerzitním podnikatelském inkubátoru Point One, získala 28. května cenu poroty v soutěži Social Impact Award (SIA).

Firma z inkubátoru ČZU vyhrála soutěž Social Impact Award
Foto: ČZU
Popisek: ČZU

Start-up firma JAPŮ z podnikatelského inkubátoru Point One při ČZU, která se zabývá zdravým rychlým občerstvením z lokálních surovin, se dostala mezi 5 nejlepších projektů soutěže SIA. Social Impact Award oceňuje sociálně prospěšné projekty a probíhá v 10 zemích Evropy.

V ČR se přihlásilo 37 projektů, do užšího kola výběru jich prošlo 12. Porota dále vybrala projekty Třetí rodič, Dárcovský zip, Grand Garden a Sharygator. Ve veřejném hlasování získal největší podporu projekt Czechitas. Vítězné týmy si odnesly cenu 1500 eur, poukaz na odbornou podporu (mentoring od PwC a akcelerační program s Janem Veselým), poukaz na propagační služby (Copy General) a členství v síti Impact Hub.

„Ceny mají za cíl akcelerovat projekty a podpořit jejich rozvoj tak, aby jejich dopady zasáhly co nejdále. JAPŮ se tak řadí k dalším týmům Point One, které sbírají své drobné úspěchy již na startovní čáře. JAPŮ se těší, že si ceny náležitě užije a plánuje celý projekt zdravého fast food JAPŮ posouvat vpřed,“ říká manažerka inkubátoru Point One Ing. Gabriela Koláčková.

Social Impact Award podporuje mladé lidi s nápady na řešení společenských a environmentálních problémů podnikatelskou cestou. Soutěž pořádá v ČR od roku 2012 Impact Hub Praha.

Social Impact Award je nejrozsáhlejší evropský program vzdělávání studentů v oblasti společensky prospěšného podnikání. Kromě získání potřebných znalostí se účastníci mohou v síti Impact Hub setkat s nadšenci, investory a novými spolupracovníky.

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství, lesnictví, ekologie, technologií a techniky, ale i s ekonomikou a řízením. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím včetně školních podniků umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu a zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku. V roce 2013 ČZU uspěla v soutěži Českých 100 nejlepších v příslušné oborové kategorii a také získala prestižní ocenění ECTS Label.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…