Fyzioterapeuti KNTB nabídnou pacientům vysoce specializovanou terapii

16.03.2015 11:22

Certifikovaného kurzu „Proprioceptivní neuromuskulární facilitace“ se účastní 10 fyzioterapeutů a fyzioterapeutek rehabilitačního oddělení zlínské Krajské nemocnice T. Bati, a. s. (KNTB). V rámci projektu „Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců“ získala nemocnice na kurz od Úřadu práce ČR – krajské pobočky ve Zlíně finanční příspěvek ve výši 366 400 Kč. Ten je z 85 % hrazen z prostředků Evropského sociálního fondu a z 15 % z prostředků Státního rozpočtu České republiky.

Fyzioterapeuti KNTB nabídnou pacientům vysoce specializovanou terapii
Foto: KNTB
Popisek: Kurz fyzioterapie

„Proprioceptivní neuromuskulární facilitace je specializovaná metoda s hlubokými historickými kořeny, ale současně sledující nejnovější trendy v rehabilitaci“, vysvětlila metodu vedoucí fyzioterapeutka rehabilitačního oddělení KNTB Marcela Piknová. Uplatnění metody je podle ní u pacientů napříč všemi obory medicíny. „Fyzioterapeuti ji využijí jak v ambulantní terapii, tak v lůžkových odděleních naší nemocnice. Poskytnou tak pacientům vysoce specializovanou terapii na neurofyziologickém podkladě. Ovlivňují poruchu pohybu již v jejím základu, a to na úrovni motorického řízení,“ popsala Piknová.  Odborný kurz byl zahájen 13. 1. 2015 a probíhá ve stanovených termínech až do 21. 3. 2015,  kdy se uskuteční praktická zkouška.  Proprioceptivní neuromuskulární facilitace patří celosvětově k nejznámějším a klinicky nejužívanějším fyzioterapeutickým konceptům již více než 70 let. Jeho základem je praktická aplikace principů řízení lidské motoriky a motorického učení.

„Znalost těchto zákonitostí umožňuje předpovědět výsledný efekt různých forem přenosu informací z periferie do centra na pohybový projev člověka a naopak prostřednictvím osvojení si jednotlivých praktických terapeutických prvků je možné lépe pochopit neurofyziologii lidského pohybu. Aplikace těchto principů přispěje k efektivnější terapii širokého spektra diagnóz,“ doplnila školitelka kurzu Petra Bastlová.

 

reklama

autor: Redakce

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…