Gross: Já a rádce Sobotky? Ten nepotřebuje vodit za ručičku

23.05.2011 21:55

Být bývalým předsedou politické strany není v Čechách příliš populární. Mohl by o tom hovořit Mirek Topolánek, Miroslav Kalousek, Martin Bursík, Milouš Jakeš, ale především expředsedové sociální demokracie. Jiří Horák byl "vyštván" na Floridu, Miloš Zeman už zakotvil v nové partaji, Jiří Paroubek vážně uvažuje o odchodu ze strany a Stanislav Gross si pozastavil členství do vyřešení kauzy kolem mostecké uhelné.

Gross: Já a rádce Sobotky? Ten nepotřebuje vodit za ručičku

Právě Stanislav Gross by měl mít podle deníku MF Dnes v současné ČSSD stále velký vliv. A to rovnou na předsedu Bohuslava Sobotku, kterému by měl radit v oblasti dopravy a energetiky. Gross se ale dušuje, že to pravda není.

Nepotřebuji si zvedat ego jako Kočí

„Jsem přesvědčen, že Bohouš Sobotka je dostatečně silnou osobností a nepotřebuje, aby jej někdo vodil za ručičku. Tomu, že někde vykládám, jaký mám na Sobotku vliv, se mohu jedině smát. Zřejmě někde nemají co psát," vyloučil Gross informaci pro ParlamentníListy.cz s tím, že je oproštěn od mindráků Kristýny Kočí a nepotřebuje si zvedat ego pohádkami o vlastní důležitosti.

Slova Grosse o tom, že by byl šedou eminencí Sobotky vyvrací i jeden z nejbližších spolupracovníků současného předsedy, stínový ministr vnitra Jeroným Tejc. „Podobné nepodložené spekulace se rozhodně nezakládají na pravdě. Takovými fámami se nemá smysl zabývat," prohlásil pro ParlamentníListy.cz Tejc.

Jiří Paroubek, který má přehled o dění v ČSSD, považuje zprávy o spolupráci mezi Sobotkou a Grossem za hloupost. „Já o tom nic nevím a přijde mi to přitažené za vlasy," míní expředseda, který uvažuje o tom, že změní stranický dres a přejde do České strany národně socialistické (ČSNS2005). Přesto odmítá, že jeho odchod z ČSSD je jistou věcí. „Zbytečně se to nafukuje, rozhodně to není tak, že bych dneska odevzdal stranickou legitimaci. Zatím to jsou jenom úvahy," řekl Paroubek pro ParlamentníListy.cz. Přiznává však, že důvody pro odchod jsou. Paroubek si stěžuje, že nemá jistotu, zda strana o jeho služby stojí.

Související: Paroubek hrozí odchodem z ČSSD. Přeběhlíku, syčí strana


K národním socialistům jako Paroubek? To ne

Gross o stejné politické cestě jako Paroubek neuvažuje. „Rozhodně žádný přestup nechystám. S Jiřím Paroubkem jsme velice dobří přátelé, ale to neznamená, že bych za ním musel jít i politickou cestou. Navíc, pokud vím, tak Jiří je stále ještě členem ČSSD," řekl ParlamentnímListům.cz Gross.


Čtěte také:

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…