Halův seznam uplácených? Politická prasárna, myslí si Hašek

07.02.2012 20:12

První místopředseda ČSSD Michal Hašek upozorňuje na posun, jaký nastal v deníku Právo v případu zatčeného Michala Haly, který měl údajné mít „výplatní pásku“ se seznamem příjemců černých peněz mezi politiky.

Halův seznam uplácených? Politická prasárna, myslí si Hašek
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

Hašek připomíná, že původně se v Právu psalo, že tento seznam u Haly doma našla policie. Nyní se však v deníku píše, že policie tento seznam lidí sestavila – právě to je podle Haška zásadní změna. „Tento drobný, ale naprosto zásadní posun, tak alespoň pro mě končí etapu, kterou jsem nemohl nazvat jinak, než politickou prasárnou nejvyššího kalibru,“ napsal Hašek v prohlášení.

Média manipulují. Proč?

„Nikdo nic netají a nikdo nic nestrká do trezoru, aby ochránil vlivné a mocné. Ukazuje se, že „není žádný Halou vedený, pečlivě ukrytý jmenný seznam“. A logicky není ani nemohl být „vyšetřovatelem zamčený v trezoru“,“ říká Hašek a dodává, že on od začátku tvrdil, že jeho by se podobný seznam ani týkat nemohl.

Podle místopředsedy ČSSD je to důkaz cílené manipulace médií. „Mohu jen spekulovat, jestli bylo důvodem tohoto podpásového a špinavého útoku na mě to, že jsem jako první politik žádal forenzní kontrolní šetření v Ředitelství silnic a dálnic či „jen“ to, že do krajských voleb zbývá 8 měsíců a stranám vládní koalice hrozí drtivá porážka,“  napsal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…