Heger (TOP 09): Odborářská přihrávka do řad levice

15.10.2013 14:33

Dnešní vyjádření odborů není ničím jiným, než pokračováním jejich předvolební agitace pro přátele z levicových stran.

Heger (TOP 09): Odborářská přihrávka do řad levice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Další tiskoná konference ministerstva zdravotnictví k metylové kauze. Dosud na otravu zemřelo 27 lidí

Jedná se o zcela účelové a ryze politické vyjádření, jehož hlavních cílem je přihrávka do řad sociálních demokratů a komunistů, kteří se na této laciné vlně mohou svézt jakýmkoli povrchním receptem na zlepšení. Apokalyptický scénář o zdravotnictví na pokraji krachu a totálního kolapsu má strašit pacienty a přimět je vhodit do uren ten správný volební lístek.

Faktem je, že zdravotnictví v posledních letech čelí několika negativním ekonomickým vlivům, s nimiž se muselo vyrovnat. O tom, že se mu to podařilo, svědčí fakt, že i za velmi nízké spoluúčasti pacientů máme dostupnost péče i výsledky léčby v lepší polovině evropských zemí, hned za sousedním Německem. Bezbřehé přilívání peněz do systému, po němž volají odbory, by ale bylo zrádné a krátkozraké.

Financí by stejně nikdy nebylo dost a nikdo by také nedbal na to, aby se nenakupovaly předražené přístroje a léky, aby se finance využívaly efektivně, aby se hledaly úspory.Takový zdravý přístup se nám v posledních třech letech podařilo započít, práce je ale v tomto směru stále ještě dost. Důvodem je zejména fakt, že další radikálnější transformační kroky byly různými oponenty brzděny, ať šlo o odstátnění velkých nemocnic, nápravu korupčně rizikových vztahů lékařů a dodavatelských firem či nápravu poměrů ve Všeobecné zdravotní pojišťovně.

Leoš Heger
bývalý ministr zdravotnictví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…