Hnutí Starostové přispěje na předvolební kampaň TOP 09 pěti miliony

31.07.2009 16:54

Svůj pětimilionový vklad Starostové a nezávislí potvrdili na páteční tiskové konferenci podpisem smlouvy se svým volebním partnerem. Voliče chtějí oslovit především osobním kontaktem.

Hnutí Starostové přispěje na předvolební kampaň TOP 09 pěti miliony

Zástupci stran TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí se dohodli na společné předvolební kampani. Starostové se zavázali přispět TOP 09 na volební boj pěti miliony korun. Zároveň slibují osobní kontakt a odlehčenou kampaň okořeněnou humorem.

"Vyšleme naše starosty do ulic, aby každý z nich stiskl ruku občanům a požádal svoje voliče a okolí, aby volili naši společnou kandidátku," řekl novinářům předseda hnutí Petr Gazdík.

"Nebereme ani sebe tak vážně, abychom nemohli dělat volební boj s lehkým úsměvem. Jak nad našimi konkurenty, tak nad námi samotnými," dodal volební lídr TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Místopředseda Starostů a nezávislých uvedl, že svůj příspěvek TOP 09 hodlají hradit z krajských a senátních mandátů. Ostatní finance chtějí získat z darů členů a sympatizantů hnutí.

Na společné schůzce schválili Starostové také většinu nominací na společné kandidátky, sdělil novinářům Gazdík. "Jde pouze o nominace, neboť konečné schválení podléhá TOP 09," dodal.

Obě strany podepsaly na počátku července smlouvu o strategické spolupráci, která deklaruje společný postup do roku 2012. Znamená to tedy, že se nevztahuje jen na říjnové předčasné volby, ale i na další volby do Poslanecké sněmovny.

Před čtrnácti dny představily obě strany společné logo a lídry krajských kandidátních listin. Předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík povede své hnutí do voleb ve Zlínském kraji, zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek ve středních Čechách a předseda TOP 09 v Praze.

Další kandidátky obsadí mimo jiné například bývalá ministryně obrany Vlasta Parkanová v jižních Čechách, v Karlovarském kraji to bude lékař a moderátor Roman Šmucler. 

Foto: Top09.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…