Hudeček má utrum. TOPka inzeruje tam, kde nesmí

11.09.2014 11:19

V uplynulých dnech se v ulicích Prahy začaly objevovat obří reklamní kvádry umístěné tak, aby byly všem co nejvíce na očích. Bez ohledu na to, na jak nebezpečném místě se nacházejí. Na tom by nebylo nic až tak divného, kdyby na nich nebyl zobrazen sám primátor Tomáš Hudeček. Ten samý Tomáš Hudeček, který je zastáncem čistoty veřejného prostoru tak velkým, že kvůli ní neváhal zakázat pomocí Pražských stavebních předpisů všechny povolené reklamní plochy nad 6 m2.

Hudeček má utrum. TOPka inzeruje tam, kde nesmí
Foto: SPVR
Popisek: Reklamní nosiče Tomáše Hudečka, které nebyly řádně povoleny stavebním úřadem

Ale pozor. Jak ParlamentníListy.cz zjistily, zákaz bude platný až po tom, co se na těchto povolených reklamních plochách stihne před komunálními volbami Hudeček ukazovat. Sečteno a podrženo: povolené reklamní panely považuje za monstra a je mu z nich špatně, jak ostatně sám uvedl, ale v předvolební kampani jsou dobré pro jeho osobní prezentaci. K tomu obří reklamní kvádry umístěné přímo v křižovatkách a bez povolení stavebního úřadu.

A to přesto, že plocha reklamních kvádrů je téměř osmkrát větší, než sám primátor povolil v Pražských stavebních předpisech. K výstavbě těchto kvádrů podle našich informací musel na Hudečkův příkaz vydat souhlas Odbor dopravy pražského magistrátu a to přes skutečnost, že policie k umístění žádný souhlas nevydala.

Vypadá to, že arogance moci, která začala nesplněným slibem odstoupit v případě sdělení obvinění, a pokračovala kritikou občanů moravských měst, kterou Tomáš Hudeček předvedl v projevu při zahájení volební kampaně TOP09, dostoupila nyní vrcholu touto reklamní estrádou. 

reklama

autor: red

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…