Imunita a nedoléčené nemoci

14.12.2016 0:00

Loňský rok byl prý nejteplejším rokem za posledních 135 let. Nejvíc se z něj patrně radovaly blechy, neb se množily tak úspěšně, že se dostávaly opakovaně i do hlavních zpráv dne.

Imunita a nedoléčené nemoci
Foto: dodavatel TZ
Popisek: déšť

Jaké počasí lze očekávat v roce 2017? Jaké živé organismy budou profitovat na letošní zimě?

Ti, co se v našich českých podmínkách radují z globálního oteplování kvůli průvodním úsporám za topení, se mylně se domnívají, že bude-li to takhle pokračovat, za pár let tu máme počasí jak v Thajsku, si neuvědomují rizika, který tato doba přináší.

Na zdraví průměrného Čecha a na přírodě české kotliny se teplé zimy podepíší po svém. Ne nadarmo naši prarodiče, ještě spjatí s matkou přírodou opakovali pranostiky typu: Není-li prosinec studený, bude příští rok hubený, nebo: Lepší Vánoce třeskuté než tekuté.

V mírném podnebném pásu je prostě dobře, když všechno na čas pěkně vymrzne. Od virů, přes blechy až po naše zhýralé nosy.

Ať už bude letošní zima jakákoliv, nezabředněte do koloběhu nemocí, kdy z jedna infekce přechází v další, která pak vypadá jako několikaměsíční chřipka, nedoléčený kašel nebo rýma. Imunita prostě nezvládá.

Kromě dodržování lékařových rad a příslušné léčby, v indikovaných případech je dobré přestat se sebou experimentovat a nasadit osvědčenou enzymovou kúru, která posílí vlastní obranyschopnost organismu. Důležitá je i podpora cirkulace lymfy a krve, která umožní urychlit přísun protilátek a zefektivní i účinnost antibiotik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…