Islámský stát do světa vypustil další otřesné video. Z takového barbarství se vám udělá špatně

03.07.2015 8:20

Jen několik dní poté, co Islámský stát zveřejnil brutální exekuci údajného homosexuála v Iráku, objevilo se na internetu další barbarské video. Dvěma mužům obviněným z údajné krádeže je na čtyřminutovém záběru useknuto chodidlo a ruka. Detailní informace k celému případu přinesl britský deník Daily Mail.

Islámský stát do světa vypustil další otřesné video. Z takového barbarství se vám udělá špatně
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

Po videích zobrazujících upálení zaživa či shození muže obviněného z homosexuality z vysoké budovy, přišel Islámský stát s další krutou podívanou jen pro otrlé. Oběma obviněným mužům jejich katani polévají končetinu dezinfekčním roztokem a poté jim postupně useknou obyčejným sekáčkem na maso část levé nohy a část pravé ruky. Údajní zloději měli okrást zdejší pastevce o dobytek a automobil. Nelítostný trest byl vykonán patrně v syrském městě Homs před davem mužů a mladých chlapců, kteří museli celému tomu běsnění povinně přihlížet. Na tvářích většiny z nich se zračí znechucení a také jistá míra rezignace.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE

Na začátku propagandistického videa oznamuje všem přihlížejícím obvinění obou mužů vousatý džihádista. Uprostřed davu stovek lidí je postaven stůl, na který je jeden z obviněných posazen. Vykonavatelé tohoto nelidského trestu mají nasazeny lékařské rukavice a ještě před useknutím dolní končetiny místo polévají dezinfekčním roztokem. Ze záběru je patrné, že oběma nešťastníkům nebyla podána žádná anestézie. Přesto ani jeden v důsledku prožitého šoku nereaguje na obrovskou bolest žádným hlasitým projevem. Jejich pahýl na dolní i horní končetině je okamžitě po useknutí obvázán a poté jsou umístěni do sanitky. Jejich tváře ovšem kamera nezabírá.

Video je opatřeno titulkem upozorňujícím, že šlo o vykonání trestu nad dvěma zločinci, kteří se dopustili skutků proti Bohu. Islámský stát podle Daily Mail již dříve zveřejnil seznam zločinů, při jejichž spáchání bude následovat useknutí končetin. V tomto seznamu je rovněž uvedeno, že za cizoložnictví bude daná osoba ukamenována k smrti. Zatímco páry, které udržují poměr bez sexuálního kontaktu, čeká „pouze“ trest v podobě sto ran bičem a následné vyhnanství ze své komunity. V případě nabízení produktů či služeb za příliš vysokou cenu jsou dle tohoto seznamu podrobeni obchodníci ukřižování obličeje. Za pití vína nebo pomluvu pak následuje 80 ran bičem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …