Jak děti zabavit o podzimních prázdninách?

12.10.2016 0:00

Bezstarostný čas prázdnin, kdy mohly děti pobíhat po venku až do pozdního večera a bylo krásně teplo, je pro letošek nenávratně tentam.

Jak děti zabavit o podzimních prázdninách?
Foto: dodavatel TZ
Popisek: podzim

To však neznamená, že jsou naši potomci odsouzeni trávit dlouhé podzimní večery před obrazovkou televize nebo počítače, naopak. I na podzim se dají podnikat dobrodružné výlety za zábavou i poznáním, na něž budou děti ještě dlouho vzpomínat. V Dětenicích, které prosluly věrným přiblížením temných dob středověku, na ně čeká celý říjen akce Dětenice dětem zdarma.

Pokud vaše děti v Dětenicích ještě nebyly, tak je pro ně středověk nejspíše jen nudnou kapitolou z hodin dějepisu. Nějaké znalosti získaly od paní učitelky, ale s největší pravděpodobností to v nich větší zájem nevzbudilo. Že nejefektivnější metodou učení dětí je přístup „škola hrou“, věděl už před mnoha staletími Jan Amos Komenský, a vy můžete nyní jeho zjištění vyzkoušet v praxi. Nejlepší představu o tom, jak žili lidé ve středověku, jak mluvili, co jedli a pili a jaké zábavě se rádi oddávali ve volných chvílích, získají, když se budou moci přenést do těchto dob a vše zažít na vlastní kůži. Tuto možnost pro děti i dospělé nabízí populární zážitková turistika, na jejíchž křídlech se pohodlně přenesete do časů plných drsné mluvy, nabroušených mečů, lahodných krmí a zvláštních zvyků. Realita středověku prožitá na vlastní smysly je pro někoho noční můrou, pro jiného lákavé dobrodružství.

Středověku tváří v tvář

Nyní máte skvělou příležitost zprostředkovat dětem středověk naživo. Letošní podzim si dětenický resort přichystal pro malé návštěvníky speciální akci. „Každou říjnovou sobotu a neděli mají všechny děti do 15 let vstupy po celém resortu Dětenice zdarma, včetně oběda nebo večeře, během které si mohou užít zábavný středověký program,“ říká manažerka dětenického resortu. „Volné vstupy si děti v doprovodu dospělých mohou užít do zámku, do pekla, do pivovaru a na rytířské turnaje. Až se oko a ucho nasytí, přijde čas vyhovět i hladovějícímu žaludku. Všechny děti srdečně zveme do naší středověké krčmy, kde si mohou dát v sobotu oběd nebo v neděli pak oběd či večeři zdarma. Naši středověcí kuchaři pro ně nachystají krůtí steak na grilu s pečenou bramborou, bylinkovou zakysanou smetanou a malým míchaným zeleninovým salátkem,“ dodává Ondráčková.

Pokud se Dětenice rozhodnete navštívit v neděli, vyplatí se zůstat na večerní středověký program, který probíhá ve středověké krčmě od 19 do 22 hodin. Bude toho mnoho k vidění: své umění vám předvede fakír se svým hadem, dech se vám zatají při velkolepé ohňové show nebo při soubojích těžkooděnců. Čekají vás šermíři, tanečnice i žebráci, kteří se potulují kolem a v nestřežených chvílích se zmocňují ohlodaných kostí na talíři. Po celý večer hraje živá hudba. „V rámci programu máme pro návštěvníky nachystány i ukázky oblíbených středověkých atrakcí, jako je poprava oběšením, řezání jazyka nebo upalování čarodějnic. Pokud dáváte přednost lehčí zábavě, jistě vás svými kousky pobaví přítomní kejklíři,“ láká na podzimní víkend do Dětenic, ležících na Jičínsku nedaleko Českého ráje, Aneta Ondráčková.

Na skok do pekla

Jednou z místních oblíbených atrakcí pro děti je výstava Dětenické peklo. Je otevřena každou sobotu a neděli od 10 do 17 hodin a děti si zde mohou zblízka prohlédnout Satana, Ďábla, Belzebuba i obyčejného čerta. Během prohlídky se od pekelné kněžky dozvědí, jak to v takovém pekle chodí a čím se musí provinit, abyste se tam dostaly. Oblíbenou částí prohlídky je taká ukázka středověkého útrpného práva, kdy se návštěvníci seznámí s rozličnými způsoby mučení v různých zemích a historických dobách.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…