Jan Fischer je v suchu. Miliony za něj zaplatí magnát Winterstein

22.02.2013 7:01

Milionové dluhy po prezidentské kampani Jana Fischera zaplatí jeho rodinný přítel, pražský podnikatel Tamir Winterstein. Píše o tom deník MF Dnes, kterému informaci potvrdil sám neúspěšný kandidát. "S panem Wintersteinem se velmi dobře známe, o problémech s dluhem jsme spolu samozřejmě mluvili. A dohodli jsme se, že se ujme práce na jeho umoření," uvedl Fischer.

Jan Fischer je v suchu. Miliony za něj zaplatí magnát Winterstein
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

Pražský developer, jenž je v obchodním rejstříku veden pod jménem Tomáš Winterstein, je zcela novým sponzorem expremiéra. Proč se nyní rozhodl Fischerovi miliony věnovat, se listu nepodařilo zjistit.

Fischer nejdřív jednal s Chrenkem

Fischer už dříve potvrdil, že jeho dluh za předvolební propagaci činí několik milionů korun, podle MfD je to sedm až osm milionů korun. Deníku před několika dny řekl, že na uhrazení dlužné částky se domlouvá se svým největším sponzorem, miliardářem Tomášem Chrenkem. Podnikatel však uvedl, že o žádném dalším daru nejedná.

Bývalý premiér nejdřív svého nového sponzora tajil. Pak ale připustil, že se jedná o rodinného přítele.

Winterstein umoří Fischerovy dluhy ze soukromých financí

Winterstein řídí a spoluvlastní společnost Lighthouse Group, která v Praze staví administrativní paláce a také stovky nových bytů. Vybudovala též Galerii Harfa. Fischerův zachránce je bratislavský rodák, ale v šestnácti letech odešel s rodiči do Izraele. Před více než deseti lety zamířil do Česka. Podle deníku zdůrazňuje, že podniká bez politických kontaktů.

Na dotaz MF Dnes firma Lighthouse Group odmítla, že by Fischeovi zaplatila dluhy za kampaň. Wintersteinův sponzorský dar tedy bude čistě soukromou aktivitou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…