Jarolím ostře: Gazdík s Kalouskem ať radši mlčí. Brzy dojde i na ně

23.06.2012 12:03

Bývalý místopředseda VV Tomáš Jarolím hodlá na volební konferenci šokovat svým projevem. Jeho rebelství se ale projevuje i v hodnocení některých pravicových politiků. Po Vlastě Parkanové předvídá podobné kauzy i Petru Gazdíkovi (STAN) nebo Miroslavu Kalouskovi (TOP 09).

Jarolím ostře: Gazdík s Kalouskem ať radši mlčí. Brzy dojde i na ně
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Tomáš Jarolím

Bývalý místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím, který proslul svými výzvami po odstupu véčkařských ministrů, chystá straně i veřejnosti šok. Na konferenci partaje ve Znojmě hodlá přednést překvapivý projev. 

Konec rebelanství?

"Bude to něco jiného, než ode mě všichni čekají, nebude to projev ve smyslu rebelství, které je mi přičítáno, ale státotvornosti, ne nějakého rozbíjení," řekl redakci údajný véčkařský rebel.

Ten se jako rebel prezentuje i ve vztahu ke kauze Vlasty Parkanové a případných dalších. V reakci na názor Petra Gazdíka z TOP 09, že pokud má být za letadla CASA postižena Parkanová, pak za ProMoPro musí pykat Vondra a stranou by neměli zůstat ani další politici potýkající se s odpovědností za podobné průšvihy, reagoval odmítavě. 

Zloděj Gazdík?

"Je to jako to známé zloděj křičí chyťte zloděje", řekl ParlamentnímListům.cz Jarolím. "Za chvíli třeba mohu mít na stole kauzu pana Gazdíka a pozemkového fondu. Teď nechci říkat, že někdo má viset na kandelábru, ale je dobře, že se po 23 letech od revoluce hnuly ledy," dodal s tím, že se však musí ohlídat, aby se z postihování skutečně vinných osob nestal lynč.

Jarolíme, běž se léčit

Sám Gazdík ale nesouhlasí. A Jarolíma posílá na vyšetření. "Tomáš Jarolím by měl navštívit svého ošetřujícího lékaře. Zdá se být v nedobrém zdravnotním stavu. Přeji mu brzké uzdravení," doporučil členovi VV přes redakci.

Jarolím ale kroutí hlavou i na návrhy ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), který tvrdí, že pokud bude obviněná Parkanová, má podobně pykat i celá někdejší vláda Mirka Topolánka, která nákup letadel CASA schválila.

Kalousku, brzdi

"Jsou to předčasné řeči. Pan Kalousek by se měl zaměřit na sebe a na to, co vyplave na něj, třeba co se týče sázení," obrátil Kalouskova slova proti němu samotnému Jarolím.

Kalousek: Jarolím křivě pomlouvá

Právě Kalousek se přitom v minulosti, ještě v době, kdy byly VV koaliční stranou, opíral právě do Jarolíma. "Začíná být poněkud únavné, být neustále mediálně účelově kriminalizován místopředsedou koaliční strany. Proti pomluvám a křivým obviněním místopředsedy VV Jarolíma zvážím právní kroky. Styl 'koaliční spolupráce' VV pokládám za politicky nepřijatelný a lidsky odporný," uvedl ministr financí na podzim minulého roku.

John: Vládu ohlídáme

Na sobotní konferenci VV, které se Jarolím účastní, si strana, která klesla pod hranici volitelnosti do sněmovny, zvolí i nové vedení. Dopoledne na ní vystoupil její šéf Radek John. Uvedl, že přesto, že Véčka nejsou členy vládního kabinetu, budou hlídat, zda kabinet plní program. A také chtějí nadále bedlivě sledovat korupční kauzy jak koaličních, tak opozičních politiků.

"Dámy a pánové, rozviklali jsme to a mnozí donedávna nedotknutelní se začínají bát!," zakončil svůj projev ve Znojmě John.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…