Jiří Hanzlíček: Na hlavní viníky solárního maléru by se nemělo zapomenout

09.03.2013 10:54

Jako přímý účastník zrodu fotovoltaiky u nás v roce 2005, považuji za nutné promluvit. Je skutečností, že především stanice české televize některé pořady cenzurují. V Otázkách Václava Moravce, byl přizván pan Bursík vysvětlující, že s fotovoltaikou nemá nic společného. Pochvalu zde zaslouží premiér Petr Nečas, který zcela bez ostychu uvedl hlavní původce celého neštěstí. Jde o naprosto shodná jména, která níže uvádím.

Jiří Hanzlíček: Na hlavní viníky solárního maléru by se nemělo zapomenout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solární panely

 

V pořadu  Máte slovo změřený na sluneční elektrárny, který nemůže nic  občanům objasnit, byl vyjma některých nezainteresovaných osob   pozván i další původce ekonomického neštěstí,  u nás v mediích zástupce prosazované „organizace“ Greenpeace.
 
Protože, televize i další media nechtějí, nebo se i bojí říci plnou pravdu, dovoluji si občanům popsat  hlavní původce zcela zbytečného solárního boomu, přinášejícímu  zisky  podnikatelům a drahou elektřinu občanům a průmyslu.
 
Nesmyslná a demagogická propagace podpory zelené energie za účelem záchrany Planety se zrodila u zelených v roce 2000 v Německu. Následně byla podpořena jednou z mnoha nedomyšlených směrnic Evropské unie. Nepřikazovala však, že se musí v členských zemí podpora natvrdo začlenit do  legislativy  těžko měnitelného  zákona.  Neplatí to však u nás, kde omezeně a zeleně smýšlející lidovecký ministr životního prostředí Libor Ambrozek prosadil do závazného legislativního plánu práce vlády řešení výhradně formou zákona. Okamžitě se nabízené příležitosti chopil jeho zelený poradce Bursík. Sepsal velmi  populistický zákon po vzoru Německa za  podpory zelených v Německu, Greenpeace , Duhy a dalších. Jak je obvyklé, svým „myšlením“ náležitě návrh zákona vylepšil vyššími výkupními cenami pro fotovoltaiku a větrníky. Proti navrženému znění Ambrozkova ministerstva životního prostředí v připomínkovém řízení marně protestovalo  ministerstvo průmyslu a obchodu. Zákon byl schválen v roce 2005 vládou a koaličními poslanci parlamentu  na dobu 20 let. Nutno připomenout další významnou osobu nepovedeného seriálu. V senátu  byl zákon schválen až po silné mediální masáži ideologickým nadšencem Bedřichem Moldanem. Výše uvedené tři osoby byly základním trojlístkem rodícího se ekonomického a národohospodářského maléru. Při konečné bilanci sečtených škod by se na ně nemělo v mediích ani na veřejnosti  zapomenout. Rozhodujícími a smutnými účastníky byli v průběhu let pak již zákonodárci a politici prakticky všech parlamentních stran.
 
RNDr. Jiří Hanzlíček, bývalý poradce ministrů průmyslu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hanzlíček

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…