Kalousek: Závidím Pražanům jejich primátora

04.06.2013 17:04

Kromě povodní se musí pověřený pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) vypořádat ještě s kritikou ze strany starostů jednotlivých městských částí. Podle nich totiž situaci nezvládá. První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek má ale jiný názor – Praze primátora závidí.

Kalousek: Závidím Pražanům jejich primátora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Na Praze 8 se například rozesílaly občanům SMS zprávy, ve kterých se psalo, že magistrát začal stavět protipovodňové bariéry pozdě. "To je prostě náš názor," řekl pro Lidovky.cz starosta městské části Jiří Janků (ODS).

Podle něj pověřený primátor Tomáš Hudeček situaci nezvládá. "Co se týče povodní, jednoznačně si dokážu představit lepšího primátora," míní starosta z konkurenční partaje.

Podobně hovoří i starosta Prahy 5 Miroslav Zelený (ODS). Hudečkovi jde prý jen o mediální obraz. "Co se týká pana Hudečka, mám velmi smíšené pocity. Před médii deklaruje, jak vše funguje, ale realita je jiná. Když jel na Prahu 5, ani mi nezavolal, že sem jede. Předpokládal bych, že pokud chce být informován o stavu naší městské části, tak by se chtěl sejít se mnou. Jemu šlo ale jen o fotku do novin," popisuje Zelený.

Na straně Hudečka ale stojí například ministr financí Miroslav Kalousek. "Patřím mezi vytopené, byť ne v Praze. A jako takový závidím Praze její krizový štáb a jejího pověřeného primátora," řekl serveru. "Politici TOP 09 ochraňují Prahu a Pražany a někteří politici ODS jen plivou. Dělejme každý to, co pokládáme za svou povinnost,“ dodává Kalousek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…