Kalousek půjde do boje s Rathem a Bendlem

23.07.2009 13:06

Zakladatel strany TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek je na prvním volební kandidátky strany ve Středočeském kraji. Utká se tak s Davidem Rathem, který je na druhém místě kandidátky ČSSD, a Petrem Bendlem, jenž je v tomtéž kraji jedničkou ODS. Jedničkou ČSSD ve středních Čechách je Milan Urban.

Kalousek půjde do boje s Rathem a Bendlem

Strana TOP 09 na tiskové konferenci odtajnila i jedničky na kandidátkách v dalších krajích. Vlasta Parkanová bude na prvním místě v Jihočeském kraji, Pavel Severa povede "top nula devítku" v kraji Pardubickém.

Právě Kalousek, Parkanová i Severa jsou bývalými předními členy KDU-ČSL, Parkanová s Kalouskem a Schwarzenbergem navíc zastávali posty ministrů ve svržené Topolánkově vládě. Sám Schwarzenberg přitom do předčasných podzimních voleb povede pražskou kandidátku.

Lídři dalších krajských kandidátek byli představeni již dříve, za TOP 09 půjde do voleb např. lékař a moderátor Roman Šmucler nebo prezident Hospodářské komory Jaromír Drábek.

Nedávno vzniklá konzervativní strana TOP 09 má již před volbami svůj vlastní senátorský klub. Ten vytvořila spolu s hnutím Starostové a nezávislí na základě smlouvy se stávajícím Klubem otevřené demokracie. Strana má i vlastní logo, o svém programu toho však zatím příliš neprozradila.

Foto: Top09.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…