Kalouskovy řeči jsou za hranou, brání se Lessy

24.06.2012 19:39

Policejní prezident Petr Lessy ostře odmítl tvrzení Miroslava Kalouska. Ten v ČT prohlašoval, že obvinění Vlasty Parkanové je útok na demokratický systém. Lessy je jeho slovy znepokojen a považuje je za útok na policii.

Kalouskovy řeči jsou za hranou, brání se Lessy
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

Ministr financí Miroslav Kalousek bránil v neděli v ČT svoji kolegyni Vlastu Parkanovou. „Jsme svědky bezprecedentního policejního útoku. … Pokud vyšetřovatel kriminalizuje legální praxi, pak už je to skutečně náběh na policejní stát,“ prohlásil ministr.

Proti tomuto výroku se však policejní prezident Petr Lessy ohradil. „Jsem tím výrokem hluboce znepokojen, cítím to jako útok na policii,“ uvedl pro server Lidovky.cz.

Podle něj není za hranou policie, ale naopak sám Kalousek. „Jsou to právě takové výroky, které komplikují práci policie. Řeči pana Kalouska jsou nekorektní a daleko za hranou politické kultury. Ale my se tím zastrašit nenecháme,“ prohlásil ostře Lessy.

Nyní plánuje mimořádné tiskové prohlášení, které bude souviset právě s ministrovými výroky. Jinak ale situaci řešit nehodlá, scházet se s premiérem Petrem Nečasem nebo ministrem vnitra Janem Kubicem by prý nic nezměnilo.

„Sledoval jsem, jak se pan ministr postavil k podobným výrokům pana premiéra. A nemám pocit, že by další schůzka s nimi k něčemu vedla,“ dodal policejní prezident.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …